16abril2024

Garantia juvenil

L'Oficina Jove del Consell Comarcal Pallars Jussà va posar en funcionament el 2015 un servei d'informació i assessorament per a joves que estiguin interessats a formar part del programa Garantia Juvenil, una iniciativa europea per reduir l’atur juvenil i facilitar l’accés al mercat de treball als joves menors de 30 anys que han finalitzat els estudis o estan desocupats, així com aquells joves que volen formar-se i incorporar-se al sistema educatiu.

Els joves que vulguin formar part del programa hauran de formalitzar la seva inscripció a través de la pàgina web garantiajuvenil.gencat.cat, en la qual disposaran de tota la informació sobre què és la Garantia Juvenil, com apuntar-s'hi i ser-ne beneficiaris i quins recursos tindran al seu abast. Tots els joves inscrits que compleixin els requisits rebran, en un termini de 4 mesos, una oferta de feina o formació, un període de pràctiques laborals o bé assessorament per a un itinerari d'emprenedoria. També, des de l’Oficina Jove, us ajudaran a formalitzar aquesta inscripció així com d’altres tràmits a realitzar.

A més a més, les empreses que decideixin contractar joves que compleixin els requisits també tenen un espai destacat al lloc web, en el qual poden trobar tota la informació sobre els programes, ajuts i incentius que la Generalitat ofereix en cas que vulguin acollir un jove en pràctiques o el vulguin contractar. També hi trobaran informació sobre els ajuts disponibles per finançar la formació necessària del jove per desenvolupar el seu lloc de treball.

 

El Pla europeu de Garantia Juvenil va ser posat en marxa per la Generalitat de Catalunya, i està previst que beneficiarà al voltant de 300.000 joves catalans d’entre 16 i 30 anys. Amb la suma de fons propis i dels provinents d’Europa, el Govern hi destina 240 milions d’euros fins al 2020.

Els joves que cerquen la primera ocupació, els que desitgen formar-se o acreditar una professió i els que volen posar en funcionament un negoci poden adreçar-se a l’Oficina Jove del Pallars Jussà per tal de cercar suport i acompanyament especialitzat.

Publicada l’Ordre d'ajuts de Garantia Juvenil destinats a l’economia social i el treball autònom

Contempla dues línies de subvenció:
• Ajuts als joves inscrits a la Garantia Juvenil que es donin d’alta com a autònoms.
• Ajuts a persones treballadores autònomes i entitats de l’economia social que contractin persones joves inscrites a la Garantia Juvenil.

Podeu consultar tota la informació sobre aquests ajuts (terminis, documentació, formes de presentació de sol·licituds) en aquest enllaç del Canal Empresa.

Aquests ajuts són un molt bon instrument per incentivar l’ocupació dels joves i també per oferir als autònoms i a les entitats de l’economia social i cooperativa la possibilitat d’incorporar talent jove a l’empresa.

ORDRE EMO/298/2015, del 16 de setembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per afavorir la incorporació al mercat de treball de joves acollits al programa de Garantia Juvenil, mitjançant mesures de foment del treball autònom i de l'economia social i cooperativa, i sobre la convocatòria pluriennal per als anys 2015 i 2016.

 

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.