13Juny2024

Servei Orientació Familiar - SOAF

Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies - SOAF

QUÈ ÉS EL SERVEI D’ORIENTACIÓ I ACOMPANYAMENT A LES FAMÍLIES?

El Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) és un servei universal, públic i comarcal que ofereix: orientació i acompanyament a les famílies al llarg dels canvis i incerteses del seu cicle vital.

És un recurs principalment preventiu amb l’objectiu de detectar i reforçar les capacitats i fortaleses de les famílies per afavorir relacions saludables per tal de millorar-ne el benestar personal, familiar i social davant les dificultats o mancances en les seves relacions. També és un servei complementari i que inclou la dimensió comunitària, ja que connecta les famílies a serveis de la xarxa local, i també promou temàtiques d’interès per a la ciutadania per tal d’afavorir la seva salut relacional i emocional.

 

Descarregar tríptic SOAF

QUÈ OFEREIX?

  • Consultoria i orientació familiar: assessorament puntual sobre qüestions relacionades amb l'educació dels fills i filles segons les diferents etapes del creixement dels infants (criança positiva, rols i estils educatius parentals, potenciar l'autoestima i autonomia, estratègies de negociació i límits, instaurar hàbits saludables, fomentar valors, noves tecnologies, etc.).
  • Acompanyament terapèutic familiar: donem suport quan hi ha una dificultat o problemàtica específica, relacional o emocional, amb intervenció especialitzada individual o grupal (situacions de desorientació o dificultats en l'educació de fills i filles, fracàs o absentisme escolar, sobrecàrrega familiar, dificultats de convivència, conflictes amb fills i filles adolescents, conflictes de parella, separació, situacions de dol...).
  • Informació i derivació si escau, a programes propis del departament de serveis socials o a la xarxa professional i de recursos del territori per rebre orientació adequada a les necessitats de cada família. És un servei que complementa els serveis socials i es coordina amb qui correspongui. Promovem també la participació activa en la comunitat i fomentem les relacions intrafamiliars i intergeneracionals per tal de trencar la soledat i l'aïllament no desitjats.

QUI COMPON L’EQUIP I COM ES TREBALLA?

  • Educadora social orientadora familiar (Aida Guàrdia)
  • Psicòloga orientadora familiar (Alba Camprodon)

La mirada del SOAF és sistèmica, la qual cosa vol dir que podem treballar amb tots els membres d’un sistema familiar des de diferents perspectives (psicoteràpia grupal i/o individual, teràpia familiar, orientació educativa, etc.). Els principis fonamentals d’atenció al servei són el bon tracte, acollir la diversitat familiar, identificar les fortaleses i promocionar la criança positiva.

QUI POT SOL·LICITAR VISITES AL SOAF?

Qualsevol família de la comarca del Pallars Jussà pot accedir al servei per iniciativa pròpia o bé per derivació d’altres professionals de la xarxa comarcal de serveis socials, educatius i sanitaris.

 

COM ES POT DEMANAR CITA?

Qualsevol membre d’una unitat familiar pot demanar hora al servei a través de:

  • Telèfon del Consell Comarcal del Pallars Jussà: 973650187 (Extensió 128).
  • E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • Telemàticament: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfkaDr8OqGgpg4RXs37PRh-miZDxs9wZjq0wdAZNMnyARZxwQ/viewform?usp=sf_link

Descarrega el formulari d'alta al servei

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.