02Setembre2024

El programa DUS 5000 amplia el pressupost a 675 milions d'euros per impulsar la transició energètica en petits municipis

El programa DUS 5000, destinat a projectes de transició energètica en municipis de menys de 5.000 habitants, ha ampliat el seu pressupost en 350 milions d'euros, arribant així als 675 milions. Aquesta ampliació, anunciada per la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, permetrà donar resposta a gairebé 1.000 nous expedients que estaven en llista d'espera, arribant a un total de quasi 2.000 expedients i més de 3.500 projectes.

Amb aquesta ampliació, el programa beneficiarà uns 1.800 municipis amb reptes demogràfics, que sumen més de 2,3 milions d'habitants, molts dels quals han perdut el 5% de la seva població en l'última dècada. Això permetrà a aquests petits municipis impulsar la transició energètica, crear activitat econòmica i combatre la despoblació.

Aquesta actuació de comunicació forma part de les activitats que desenvolupa l'Oficina de Transició Energètica en el marc de la Convocatòria d’ajuts per al desenvolupament de la primera fase del treball de les oficines comarcals d'impuls de la transició energètica de Catalunya, amb el suport de l'Institut Català d'Energia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

 

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.