02Setembre2024

Presentació del nou sistema de Certificats d’Estalvi Energètic

La subdirectora General Adjunta d'Eficiència Energètica del Ministeri per a la Transició Ecològica, Mar Blázquez, ha presentat el nou sistema de Certificats d’Estalvi Energètic (CAEs) en una jornada celebrada a la Sala Cotxeres del Palau Robert a Barcelona. L'acte, organitzat per l'ANESE, l'ICAEN i el CEEC, ha reunit més d’un centenar de persones, destacant la importància dels CAEs en la promoció de l'eficiència energètica a Espanya.

El nou sistema, que representa una alternativa al Fons Nacional d’Eficiència Energètica (FNEE), permetrà a les entitats obligades contribuir al desenvolupament de projectes d’estalvi energètic per part d'empreses i particulars, flexibilitzant així el compliment de les seves obligacions d'estalvi. Una de les novetats introduïdes és un mecanisme de subhasta de necessitats d’estalvi energètic, que busca reduir els costos dels CAEs i facilitar la monetització dels estalvis energètics per als consumidors finals.

Durant la jornada, diversos experts van debatre sobre les implicacions del nou sistema. Tot i que la iniciativa ha estat ben rebuda, alguns ponents van expressar preocupacions sobre la qualitat dels projectes seleccionats a través del mecanisme de subhasta, advertint que preus massa baixos podrien comprometre l'eficàcia de les mesures d’estalvi. Malgrat aquestes inquietuds, el nou sistema es percep com un pas endavant en la transició energètica d'Espanya.

Aquesta actuació de comunicació forma part de les activitats que desenvolupa l'Oficina de Transició Energètica en el marc de la Convocatòria d’ajuts per al desenvolupament de la primera fase del treball de les oficines comarcals d'impuls de la transició energètica de Catalunya, amb el suport de l'Institut Català d'Energia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

 

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.