27Juliol2024

El Pallars Jussà tindrà nova maquinària per al manteniment de les carreteres municipals

Aquest material ha estat subvencionat en la seva totalitat pel Govern de Catalunya a través de la direcció general de Polítiques Muntanya amb una aportació de 200.000€ i el Jussà ja fa propostes per aquesta línia d’ajuts de cara l’any 2024

Aquesta setmana ha arribat el tractor amb desbrossadora de braç, remolc i una pala carregadora, la compra s’ha fet a través d’un concessionari local que va ser el guanyador de les 3 ofertes presentades a la licitació. En breu es disposarà també d’una furgoneta que acabarà de conformar el lot dels elements adquirits.

El Pallars Jussà compta amb prop de 400 kilòmetres de vies de titularitat municipal, un volum que provoca als ajuntaments serioses dificultats, tant a nivell tècnic com econòmic, per mantenir-les en bon estat.

Aquesta línia extraordinària de suport a les comarques del Pirineu, compta amb el suport de l’IDAPA, institut de desenvolupament del Pirineu i Aran, i és en aquest espai de concertació pirinenca que se celebren periòdicament reunions de presidents de Consells Comarcals i també altres de gerents per concertar línies comunes d’actuació.

Ha estat precisament en aquest marc que en la darrera reunió de gerents, des de Jussà es va posar sobre la taula la dificultat de cobrir les despeses d’adequació d’espais per a la prestació de serveis d’atenció a les persones.

Els consells comarcals són els competents en serveis socials en poblacions de menys de 20.000 habitants, totes en el cas del Pirineu, i reben molt suport de la Generalitat per tirar endavant nous serveis però no  per adequar els llocs on posar-los.

En aquesta línia es va plantejar la possibilitat que aquests 200.000€ l’any 2024 es poguessin destinar a aquesta finalitat. En el cas del jussà, hi ha la proposta sobre la taula d’obrir  un espai d’atenció a la Pobla de Segur i també la necessitar d’apropar els serveis del centre dia i atenció social de proximitat a zones com Isona o la Vall Fosca amb espais més petits i adaptats a la seva realitat.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.