12Juny2024

Es presenta una app que recrea els entorns turístics més emblemàtics del Pallars Jussà

El Consell Comarcal ha presentat aquest matí a l’Epicentre, Centre de Visitants del Geoparc Orígens, l’aplicació “Viatge als Orígens” que mostra una primera experiència de recreació virtual per a poder visualitzar alguns dels espais de rellevància històrica del Pallars Jussà.
L’aplicatiu, que es realitza a mode de prova pilot per tal de poder analitzar-ne el funcionament i extendre’l a més indrets, combina el llegat patrimonial de la comarca com són la paleontologia, els castells, els nuclis medievals, la memòria històrica, entre altres, amb les noves tecnologies i els nous perfils dels consumidors.

Així doncs, mitjançant un codi QR situat en els diferents espais, es podran visualitzar un total de vuit escenes. Concretament, aquestes es troben localitzades a Tremp, on s’hi ha reproduït la muralla i l’àrea comercial en l’època medieval; a Isona, a la zona de la Posa, on es podrà recórrer el Cretaci i la Guerra Civil; a Salàs de Pallars amb una reproducció de l’escena de la Fira del bestiar de peu rodó i finalment, a Gavet de la Conca, amb la recreació del Castell de Sant Gervàs.

 El president en funcions del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, ha comentat que amb aquesta aplicació podem fer un viatge cap al Pallars Jussà històric i descobrir com la petjada del temps ha influït en el desenvolupament d’una  comarca que és rica en patrimoni natural i cultural.  

Durant l’acte les persones assistents han pogut fer un petit “tour” per les diferents escenes situades a Tremp, acompanyades de la historiadora Núria Nolasco i  també s’ha posat en valor la tasca realitzada pels professionals de turisme des d’on es treballa pel desenvolupament de projectes i accions enfocades al turisme sostenible, per tal que aquest  sigui una font de creixement econòmic i  social cap a  la comarca. 

Aquesta actuació està inclosa dins el projecte FEDER de Foment del Patrimoni Natural d’Interès Turístic enfocat a la valorització i aprofitament sostenible del patrimoni natural com a eina de dinamització turística, des del qual s’han realitat altres projectes com la Ruta dels Llacs, que recorre un itinerari pel marge dret del Noguera Pallaresa entre els embassaments de Sant Antoni i Terradets; el Centre de Boumort a Pessonada i la instal·lació d’una via ferrada a l’embassament de Terradets, entre altres.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.