27Juliol2024

El Consell Comarcal inclou en el pressupost de 2023 accions de recolzament a l’activitat comercial de la comarca

El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà celebrat ahir, el penúltim de la legislatura, va aprovar sense cap vot en contra la inclusió en el pressupost de 2023 dues noves partides per import de global de 512.000 euros destinades a projectes per a la dinamització comercial.
D’una banda, s’ha presentat el projecte “TOT_AL PALLARS", amb un pressupost de 448.000€, que inclou accions de millora dels serveis i la senyalització de zones comercials, així com la formació del sector, el foment de la reutilització i reciclatge de residus. També preveu l’elaboració d’un catàleg digital que agrupi el sector comercial segmentat per municipis i segons tipologia de productes, així com la instal·lació de guixetes intel·ligents i refrigerades per a la recollida de comandes fora de l’horari comercial.

Per al seu finançament, el Consell Comarcal ha presentat aquest projecte davant el ministeri de Comerç i Turisme, a través d’una línia dels fons Next Generation que preveu actuacions en zones rurals que tenen com a objectiu finançar projectes de modernització del sector comercial minorista per adaptar-lo als nous hàbits de consum. Aquest projecte ha estat possible per la concertació entre l’ajuntament de la Pobla i el de Tremp en el marc del programa Treball a les Comarques que impulsa accions comercials i agroalimentàries.

D’altra banda també s’ha inclòs al pressupost una partida de 64.000 euros, finançada per la Diputació de Lleida, destinada a posar en servei un espai d’innovació territorial a Tremp. Aquest espai ha d’agrupar tots els serveis de dinamització econòmica en un únic espai d’atenció a persones emprenedores i a l’empresariat de la comarca.

Paral·lelament el patronat de Promoció Econòmica de la Diputació destina un pressupost propi a finançar projectes de promoció econòmica i suport al teixit empresarial, projectes que es  treballen concertadament amb Pallarsactiu, ens de foment de l’activitat econòmica format per una setantena d’empreses, diversos ajuntaments i els consells comarcals dels dos Pallars.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.