16abril2024

El Pallars Jussà inverteix 160.000€ en maquinària destinada al manteniment de carreteres locals

La Junta de Govern del Consell Comarcal ha adjudicat la seva adquisició i estarà en ús en un termini màxim de 4 mesos.

Aquesta inversió es destinarà la compra d’un tractor amb una desbrossadora de braç, un remolc i una pala carregadora. L’adquisició ha estat adjudicada a un taller local per import de 160.000 euros, atès que ha estat la millor de les 3 ofertes presentades a la licitació.

L’adquisició d’aquest material ha estat subvencionat en la seva totalitat pel Govern de Catalunya a través de la direcció general de Muntanya i servirà per millorar el manteniment  de les vies d’accés als nuclis de població de la comarca.

El Pallars Jussà compta amb prop de 400 kilòmetres d’aquests tipus de via de titularitat municipal, un volum que provoca als ajuntaments serioses dificultats, tant a nivell tècnic com econòmic, per mantenir-les en bon estat.

Amb aquest nou vehicle es podrà organitzar un servei de suport als municipis  que els permeti augmentar les actuacions que actualment hi estan realitzant i optimitzar els costos que recauen en els ajuntaments.

Seguin en la línia de suport als municipis, la Junta de Govern del Consell Comarcal, també ha donat  curs a la convocatòria d’una plaça de servei d’assistència tècnica (SAT ), que finança en un 65% la Diputació, i que ha de permetre la contractació d’un quart tècnic que doni suport als ajuntaments en matèria de taules de contractació, tant de personal com d’obres i serveis i suport comptable en alguns casos. També aquesta nova figura tècnica permetrà cobrir baixes o situacions sobrevingudes en ajuntaments o entitats municipals descentralitzades i que d’altra forma no puguin cobrir reglamentàriament la plaça de secretaria, intervenció  o tresoreria.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.