01Juliol2024

L’alcaldessa de Tremp i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà han comparegut davant la comissió d’acció climàtica

Han defensat, al Parlament de Catalunya, la protecció del territori davant l’impacte del nou projecte de línia aèria d’alta tensió

Aquesta tarda l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, han comparegut a la Comissió d'Acció Climàtica al Parlament de Catalunya.
Durant la seva compareixença, l'alcaldessa i presidenta del Geoparc Orígens, Maria Pilar Cases, ha donat els principals arguments de l'Ajuntament i del Geoparc per evitar la construcció d'una nova línia aèria d'alta tensió provinent de la Laluenga, Aragó, i fins a la Subestació d'Isona que preveu creuar d'est a oest el territori Geoparc Orígens.

L'alcaldessa ha demanat a tots els grups parlamentaris que es posicionin per protegir el Geoparc Orígens, "Els Geoparcs són llocs extraordinaris del Planeta Terra reconeguts per la UNESCO", tenim l'oportunitat de frenar el deteriorament del territori. Tenim una situació d'emergència climàtica al territori, ens preocupen els projectes de la línia de molt alta tensió i de macro parcs solars en un entorn natural i agrícola, tan important. 

Finalment, l'alcaldessa ha anunciat que el proper 23 de juny al ple convocat en sessió extraordinària es suspendran les llicències d'instal·lació de macro parcs d'energies renovables.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.