27Juliol2024

En marxa el projecte FEDER “Foment del Patrimoni Natural d’Interès Turístic al Pallars Jussà

Aquest 18 de novembre s’ha celebrat la Comissió de Seguiment del projecte “Foment del Patrimoni Natural d’Interès Turístic al Pallars Jussà” amb tècnics del Consell Comarcal del Pallars Jussà i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida amb presència del seu director i del vicepresident del Consell Comarcal, Toni Millet.
Aquest projecte compta amb un pressupost de 1,3M€, i permetrà tirar endavant 7 accions de valorització del patrimoni natural. Concretament l’itinerari pel marge dret del Noguera Pallaresa que enllaçarà els ja existents als embassaments de Sant Antoni i de Terradets, un nou espai d’interpretació de la natura a Pessonada (Centre Boumort), la implantació d'itineraris de natura de raquetes i esquí de muntanya a la Vall Fosca, millores en la recepció de visitants a Mont-rebei, el disseny, supervisió i instal•lació d’una via ferrada a l’embassament de Terradets, i, finalment, la definició d'un camp d'eslàlom a la llera del riu Noguera a La Pobla de Segur. Aquestes accions van acompanyades de la contractació d’un tècnic d’impuls i dinamització i d’accions de comunicació del projecte.

El projecte “Foment del Patrimoni natural d’interès turístic al Pallars Jussà” està cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, un 25% per de la Diputació de Lleida i amb aportacions de tots els Ajuntaments del Pallars Jussà.

Properament es licitaran les obres per a realitzar l’itinerari pel marge dret del Noguera Pallaresa entre els embassaments de Sant Antoni i Terradets. També s’han començat diferents accions de comunicació, entre les quals s’incorpora la renovació de la pàgina web i aplicacions de realitat augmentada que permetrà visualitzar diferents escenes de rellevància històrica a la comarca.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.