23Setembre2023

En marxa les obres de recuperació ambiental al parc del Pinell de Tremp

Aquests dies s’han iniciat les obres al parc del Pinell de Tremp impulsades pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, que han de permetre la recuperació ambiental d’aquest pulmó verd de la ciutat. L' actuació s’emmarca dins l’operació “Valorització del patrimoni cultural i natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà”, i està cofinançada entre els fons FEDER, l’Ajuntament de Tremp i la Diputació de Lleida.

El Consell Comarcal va adjudicar les obres el passat mes d’octubre a l’empresa R.S. Agrotècnica del Segrià, SL per  un pressupost de 51.101 €. Les  actuacions previstes compleixen diversos objectius per tal d’optimitzar aquest espai verd i lúdic trempolí de gairebé 50.000 metres quadrats. El primer és eliminar el risc d’accidents entre els seus usuaris per la caiguda d’arbres en episodis de fort vent, el segon, és mantenir i potenciar l’activitat física i lúdica, i finalment,  divulgar la biodiversitat de l’entorn.

Les obres consisteixen en el sanejament de l’arbrat amb la tallada selectiva dels arbres més inclinats o morts i la poda de les branques baixes, així com la plantació de nous arbres i de plantes aromàtiques. En la vessant més lúdica, s’instal·larà un circuit d’entrenament d’1 km  al voltant del parc i es millorarà l’enllumenat existent. També s’afegirà nou mobiliari urbà (taules de pícnic i papereres) i es  renovaran i milloraran alguns dels jocs infantils. 

Pel que fa a la divulgació del medi natural, s’instal·larà un nou panell interpretatiu sobre la flora i fauna del parc. A més,  s’ incorporarà un carregador de bicis al parc similar a l’existent a la Pobla de Segur. Es preveu que les obres de recuperació ambiental del Parc del Pinell finalitzin a finals d’aquest any.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.