27Novembre2022

El Consell Comarcal del Pallars Jussà contracta 6 persones dins el Pla de Reactivació Econòmica

Es tracta de persones en situació d’atur, algunes d’elles de llarga durada, que treballaran en mesures per afrontar l’etapa post-COVID.

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat al Consell Comarcal del Pallars Jussà uns ajuts destinats a l’elaboració i l’execució d’un pla de reactivació socioeconòmica post COVID-19 que ha de permetre actualitzar per als propers anys el pla de desenvolupament econòmic i social per al 2021 i següents que ja té la comarca.

Aquests plans són instruments de planificació que han de permetre, des de l’àmbit local, identificar les actuacions necessàries i urgents per contenir l’impacte socioeconòmic que es derivarà de la COVID 19 mitjançant l’aplicació de mesures preventives enfocades a millorar la situació d’ocupabilitat de les persones, així com la reactivació de l’activitat productiva de les empreses.

Per arribar a aquests objectius s’ha facilitat la contractació de dos tècnics que en els propers 11 mesos s’encarregaran de l’execució, coordinació i seguiment del pla de reactivació i que treballaran en coordinació amb un tècnic propi del Consell que n’impulsa la seva elaboració.

Segons ha manifestat el president del Consell Comarcal, Josep M. Mullol, és importat aprofitar l’oportunitat per elaborar noves estratègies que serveixin a la comarca per sortir de la crisi que comportarà la pandèmia, però que alhora prevegin un escenari de futur més enllà.

Enllaçant amb aquesta actuació, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, va aprovar també una convocatòria extraordinària del Programa Treball i Formació, adreçada a persones demandants d’ocupació, amb l’objectiu d’una banda de promoure activitats de suport a la represa de l’activitat i per l’altra d’implementar activitats d’interès social i educatiu.

L’objectiu del programa és afavorir, mitjançant una experiència laboral i formativa, la millora d’ocupabilitat de persones que hagin pogut perdre la feina a causa de la crisi sanitària i persones en situació d’atur de llarga durada, preferentment majors de 45 anys. En aquesta línia, el Consell ha contractat quatre persones, aturades i vinculades a la comarca, totes elles dones, per a realitzar aquestes tasques durant 9 mesos de manera concertada amb els municipis i en l’àmbit social i cívic.

Compartir contingut
Copyright © 2022 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.