02Juliol2024

Els SIS del Pallars Jussà ha ofert activitats d’estiu a nens i nenes de famílies en situació vulnerable

El Servei d’Intervenció Socioeducativa, SIS, que treballa amb nens i nenes de famílies en situació de vulnerabilitat, ha ampliat aquest estiu els seus serveis per cobrir les necessitats lúdiques, educatives i alimentàries d’aquests menors en aquest període de temps.
El SIS del Pallars Jussà, ofereix activitats de lleure cada matí a 15 usuàris/es d’entre 6 i 12 anys de Tremp. Aquest servei dóna continuïtat a les activitats de suport socioeducatiu que presta a aquestes famílies durant el curs, però donant-hi un caire més lúdic alhora de treballar les habilitats socials i el reforç educatiu, seguint les recomanacions dels centres escolars.

A part de les activitats de lleure, aquest servei també ofereix esmorzar als petits així com dinar tant als que participen en aquesta activitat com als seus germans/es més grans així com a usuaris becats pels serveis socials en altres casals d’estiu on no hi ha servei de menjador. En total 30 nens i nenes de famílies usuàries del SIS continuen rebent servei de menjador durant els mesos de juliol i agost becats pels Serveis Socials.

Durant la resta del curs el SIS treballa les habilitats socio-educatives amb aquests nens i joves alhora que se’ls ofereix un servei de reforç escolar en col·laboració amb l’associació de voluntaris APROP. El SIS també porta a terme una tasca de seguiment d’infants i joves a la Pobla de Segur, comesa que s’anirà ampliant a altres municipis de la comarca.

La tasca del SIS ha estat especialment rellevant durant els mesos de confinament en què s’ha fet un seguiment acurat mitjançant videotrucades i telèfon, etc. i en què s’ha vetllat perquè les famílies tinguessin accés als recursos digitals, aprenguessin a utilitzar les eines pertinents i se'ls facilités material escolar.

D’altra banda, davant l'adversitat que ha generat la Covid-19 el SIS s'ha reforçat creant el compte d’instagram @sisjussa_espaik. A través d’aquest les famílies que ho han volgut han accedit a diferents activitats que s’hi proposaven. Aquesta eina ha permès als usuaris del SIS, que disposaven de dispositius digitals, tenir més a prop les seves referents.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.