27Juliol2024

El Geoparc Orígens una destinació ideal sostenible i de proximitat

Un evocador vídeo dóna el tret de sortida a la campanya promocional del Geoparc Mundial UNESCO Orígens per a promocionar-lo com un destí ideal de proximitat amb experiències innovadores de turisme sostenible.
La campanya relata la memòria de la terra i ens incita a connectar amb la natura i la cultura més autèntiques, posicionant el territori Geoparc Orígens com una destinació atractiva considerant les premisses del moment actual: evitar aglomeracions i espais tancats. La campanya ens parla de paisatges i persones en un entorn rural, amb allotjaments familiars segurs, amb varietat de productes locals i una cuina autòctona de gran qualitat.

El senderisme és l’activitat estrella per descobrir el territori. Per això, les noves senyals que indiquen les georutes faran més fàcil aquesta activitat. Aquest mes s’han acabat d’instal•lar els últims panells de la quarantena de senyals distribuïdes al llarg del Pallars que informen al visitant que es troba en zona geoparc i que parlen del patrimoni paleontològic, geològic, natural, històric i cultural. L’acció forma part del projecte “Valorització del patrimoni cultural i natural per la dinamització turística del Pallars Jussà” que té un pressupost de més de 86.000 euros, i que està cofinançat al 50% per fons FEDER, per la Diputació de Lleida, per la pròpia associació del Geoparc i els ajuntaments.

La nova web que ja està implementada, també s’inclou en aquest projecte juntament amb l’edició d’un nou mapa turístic. Aquest estiu, el nou material es podrà recollir a l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc. Aviat es podrà tornar a sortir per descobrir el Geoparc de diferents maneres; a través de les petjades dels darrers dinosaures d’Europa, sobrevolant el territori en globus, practicant barranquisme o caiac, fent de pastor per un dia o observant la fauna salvatge. Activitats que es fan sempre en petits grups i en contacte amb la població autòctona.

A més s’està celebrant la IV Setmana dels Geoparcs Europeus, dues setmanes de portes obertes del Geoparcs per celebrar i divulgar el seu patrimoni. Aquest any, les propostes virtuals s’engloben sota el títol “Les plantes entre el subsòl i les persones”.

Podeu consultar el calendari amb les propostes d’experiències a: Gaudeix el Geoparc

I finalment, us animem que seguiu el canal de Youtube del Geoparc Origens on hi trobareu tots el vídeos promocionals : https://youtu.be/r8nawTdFGn8

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.