12Juny2024

L’abocador supracomarcal de Fígols rep un 30% menys de residus aquest abril

De les 4 comarques pirinenques que aboquen en aquesta instal·lació, el Pallars Sobirà ha estat la que més amb un 45% de reducció

La planta de tractament de residus sòlids urbans (RSU) que gestiona el Consell Comarcal del Pallars Jussà, ubicat a Fígols, on aboquen les comarques de la Val D’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà, ha rebut un 30% menys d’aportacions durant el mes d’abril respecte la mitjana del mateix mes dels tres anys anteriors.

El Pallars Sobirà ha estat la comarca on més s’ha reduït aquesta recollida amb una disminució del 45,18% respecte el mes d’abril dels anys anteriors. Mentre la que menys ha notat el descens ha estat el Pallars Jussà, amb una reducció del 19’55%.

El descens ja es va començar a detectar al mes de març, amb una reducció de les aportacions 25,59% respecte la mitjana donat que fa ser a mitjans de mes que al decretar-se l’estat d’alarma moltes empreses es van veure obligades a interrompre la seva activitat i els ciutadans es van confinar als seus domicilis.

LAlta Ribagorça i la Val d’Aran han registrat uns descensos més moderats però prou significatius amb un 30,25% i un 32,36% respectivament durant el mes d’abril.

Segons indica el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, la reducció dels residus i així com una adaptació dels horaris de recollida han permès a la nostra comarca fer torns entre els treballadors i evitar al màxim la seva exposició al virus.

A l’espera de fer una anàlisi més profunda i a llarg termini de l’evolució de la recollida residus sòlids urbans en aquestes comarques, s’apunta que la coincidència del mes d’abril amb la Setmana Santa, període de màxima

activitat de l’hostaleria i el turisme, ha estat una de les causes que han provocat aquest descens a la que s’hi ha de sumar el canvi en les rutines de les famílies, entre altres motius.

 Creix la recollida de paper-cartró

Pel que fa a la recollida selectiva, en canvi, la recollida selectiva al Pallars Jussà ha registrat aquest mes d’abril un increment del 37,73% de les entrades de paper cartró respecte la mitjana del mateix mes dels tres anys anteriors. Més moderat ha estat l’increment dels envasos que ha augmentat en un 10,45%, mentre que la recollida de vidre és la única que ha caigut en un 13,24%.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.