13Juny2024

Projecte de recuperació ambiental per a la dinamització turística del Parc del Pinell

Amb una inversió de 60.000€ que inclourà la creació de diferents equipaments per a potenciar les activitats lúdiques i esportives.

Es presenta el pla d’actuació per a la recuperació ambiental del parc del Pinell de Tremp amb una inversió de 60.000 €. El parc del Pinell, que és un espai lúdic de més de 50.000m2, es reinventarà amb un seguit d’actuacions cofinançades entre els fons FEDER de l’operació “Valorització del patrimoni cultural i natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà”, l’Ajuntament de Tremp i la Diputació de Lleida.

Els objectius principals d’aquesta renovació seran l’eliminació del risc que suposa l’estat de salut dels arbres per a les persones (sobretot en cas de ventades), també es potenciarà encara més l’activitat lúdica del parc, es crearà un projecte pedagògic en termes naturalístics, s’implementaran actuacions per permetin prevenir el vandalisme i les conductes incíviques i finalment s’habilitarà un circuit per fer-hi activitat física. Antoni Flores, regidor de l’Ajuntament de Tremp i vicepresident del Consell Comarcal del Pallar Jussà, valora molt positivament aquesta actuació, que potenciarà l’activitat lúdica i esportiva del parc mitjançant la instal·lació de mobiliari urbà, amb la creació d’un circuit perimetral i la col·locació d’elements estructurals per a la realització d’activitat física. La proposta inclou diverses actuacions per millorar el Parc del Pinell. D’una banda, hi ha tot allò relacionat amb l’entorn natural com la poda i tala dels arbres més inclinats i propers al Casal de la gent gran o la sembra de gespa a la zona lúdica infantil i de l’altra, també tindrà lloc obra civil per tal de cobrir murs i bases d’instal·lacions, així com la creació de nous punts d’enllumenat per condicionar el nou itinerari per caminar i córrer d'1 km de longitud a l'entorn del parc. El projecte també contempla renovar la senyalització amb un nou panell informatiu sobre la biodiversitat de l’espai i fites per interpretar la flora. A més, s’instal·larà nou mobiliari urbà com taules de pícnic, papereres i diverses estructures i aparells per a la pràctica d’exercici. Es preveu licitar les obres de renovació del parc del Pinell a l’estiu i les obres tindran una duració de sis setmanes.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.