13Juny2024

Cessió de material per a l'adaptació de les instal·lacions d'un hotel-hospital a Tremp

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha cedit a l'hospital del Pallars 10 baranes de protecció de llits i s'han reservat 4 llits articulats del fons del banc de productes de suport.

El Banc de Productes de Suport vinculat a l’àrea dels Serveis Socials el Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha col·laborat amb l’Hospital Comarcal del Pallars cedint material per a facilitar el trasllat dels pacients en règim sociosanitari a l’hotel Alegret de Tremp.

En concret s’han cedit baranes de protecció per a llits que han servit per adaptar les instal·lacions per facilitar l’atenció adequada als pacients. També s’han reservat 4 llits articulats de què disposa el banc per si fossin necessaris més endavant.

Aquesta mesura endegada per l’hospital permetrà aïllar aquests pacients davant el risc de contagi de coronavirus, alhora que ha alliberat llits del centre hospitalari que estaran disponibles per fer front a la pandèmia.

El Banc de Productes de Suport juntament amb el Centre per a l’autonomia personal, tenen com a objectiu promoure l’autonomia de persones amb discapacitat o facilitar les tasques de cuidadors i cuidadores de persones dependents.

D’una banda, el Centre per a l’Autonomia Personal ofereix assessorament i formació de cara a millorar l’adaptació de les llars o a l’aprenentatge de tècniques per a mobilitzar persones amb discapacitat per part dels qui en tenen cura, entre altres. Aquest servei, que compta amb l’assessorament d’una terapeuta ocupacional, es complementa el banc de productes de suport que proporciona en préstec i de forma gratuïta diferents elements que permeten a les persones amb discapacitat i/ o dependència temporal o permanent dur a terme les activitats bàsiques de la vida diària.

Aquest banc compta amb material per a facilitar els canvis posturals, la higiene personal i la mobilitat com cadires de rodes, crosses, cadires de dutxa, alces per a l’inodor, llits articulats o baranes entre altres. També disposa d’eines com grues o disc giratoris per poder moure persones amb menys esforç per a les persones que en tenen cura.

Aquests dies, aquest centre manté el seu servei de forma no presencial per evitar que la crisi provocada pel Coronavirus-19 causi un perjudici a les persones dependents.

Centre per l’autonomia “Sirius Pallars Jussà” i Banc de Productes de Suport
Per a consultes: 973 650 187 (de dilluns a divendres de 9 a 14h) Per a urgències: 629 441 318 (cada dia de 9 a 21h)

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.