29Març2024

Jordi Navarra president del nou Consell d’Alcaldes/es del Pallars Jussà

 El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha constituït avui el nou Consell d’Alcaldes/ses i s’ha escollit a Jordi Navarra, alcalde de Sant Esteve de la Sarga, com a president d’aquest òrgan per aquesta legislatura.
Jordi Navarra és regidor de Sant esteve de la Sarga des de 2007 i n’és l’alcalde des del 2015. A més de la seva tasca al capdavant de l’alcaldia, és agroramader en actiu i una persona amb perfil molt actiu a les xarxes socials des d’on destaca per fer una gran defensa dels drets dels petits municipis.

El Consell d'Alcaldes/ses és un dels òrgans del Consell Comarcal i l’integren els alcaldes i alcaldesses dels municipis de la comarca. En aquesta primera reunió de constitució s’ha aprovat també un règim de sessions cada 3 mesos on els seus integrants rebran informes del Consell Comarcal sobre les propostes d’interès municipal abans que aquestes es sotmetin a l'aprovació del ple.

Així mateix el Consell d’Alcaldes/ses podrà formular peticions i suggeriments i proposar iniciatives sobre temes de competència comarcal que es pot valorar la seva inclusió al ple del Consell Comarcal.

En aquesta primera sessió s’ha informat els alcaldes i les alcaldesses de l’Ordenança reguladora sobre el consum d’alcohol a la via pública. Un document consensuat pels mateixos municipis així com pels diferents agents implicats com el departament de Salut, serveis socials, joventut o les cossos de seguretat, i que després de l’informe favorable d’aquest órgan, cadascun dels ajuntaments els sotmetrà a aprovació.

També s’ha informat el Consell d’Alcaldes/ses d’una moció aprovada pel Ple del Consell Comarcal sobre la creació d’un programa específic per a nuclis agregats i disseminats dins del PUOSC.

Així mateix s’ha informat també sobre la creació de la Comissió permanent del Consell d’Alcaldes/ses, que proposa els temes per debatre, i que esta formada per un representant de cada grup polític amb alcaldies a la comarca: Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, Compromís pel Pallars-PSC i Independents per Talarn.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.