16abril2024

El Consell aprova una moció a favor dels drets civils i polítics

El Consell Comarcal del Pallars Jussà aprova per unanimitat la moció en defensa dels drets civils i polítics per tal de vetllar de forma activa, participativa i unitària en la protecció, defensa i coneixement dels drets de la ciutadania i el teixit associatiu comarcal.
Aquesta moció parteix d’una campanya endegada per l’Oficina de Drets Civils i Polítics del Departament de la Vicepresidència d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, basada en el treball conjunt en la defensa dels drets a la ciutadania davant les vulneracions que es venen produint en els últims anys.

És per això que els ens locals, degut a la proximitat amb la ciutadania, poden exercir un paper clau alhora d’establir  els mecanismes necessaris per dirigir a les persones afectades a l’Oficina de Drets Civils i Polítics i alhora promoure accions formatives als treballadors i treballadores per tal d’incorporar-ne la perspectiva en diferents àmbits d’actuació.

 La campanya es centra en la defensa dels  drets com la llibertat d’expressió i de reunió i la lluita enfront el tracte discriminatori o violent, la incitació a l’odi, entre altres. 

Josep Maria Mullol ha comentat que és vital que la ciutadania conegui els seus drets i que els ens locals adquireixin el compromís d’assessorar-los quan considerin que aquest han estat vulnerats, precisament, en matèria d’igualtat s’ha estat treballant en una campanya contra la violència de gènere  per tal de promoure accions de sensibilització que fomentin l’eliminació de qualsevol forma de discriminació vers les dones.

 El ple del Consell Comarcal també ha aprovat  per unanimitat el Pla  d’Actuació Comarcal vigent per als pròxims quatre anys, un document que recull els diferents objectius i  actuacions dels serveis del Consell així com  els mecanismes de coordinació del mateix amb altres administracions públiques i amb els municipis i comarques veïnes.  

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.