28Febrer2024

Innovador projecte mediambiental per desenvolupar habilitats socials al Pallars Jussà

Una trentena de professionals del sector social del Pallars Jussà han participat en el projecte marc “Els set diàlegs amb la natura” , amb el formador internacional, Daniel Lumera.

L’experiència formativa, que és el primer cop que es posa en pràctica a Catalunya, ha tingut lloc al bosc de Peramea, municipi de Baix Pallars, on s’ha dut a terme un itinerari que fomenta el desenvolupament de competències socials des de l’àmbit personal i col·lectiu, en un context de bosc, mitjançant l’educació ambiental.

Els i les professionals han treballat habilitats com el lideratge, la creativitat, la confiança, la gestió de l’equilibri emocional, la gestió de l’estrès i el conflicte, des d’una perspectiva transversal i de gènere enfocada a la promoció dels valors d’igualtat.

L’itinerari s’endinsa també en el coneixement dels territoris del Geoparc Conca de Tremp- Montsec, un patrimoni de rellevància internacional i un entorn inigualable que fomenta la relació de la natura com a element vivencial i de consciència.

El Consell Comarcal considera que aquestes accions formatives afavoreixen que els i les professionals de l’àmbit social incrementin els nivells d’empatia, comprensió i convivència i que els enforteixi a l’hora de tractar possibles situacions de conflicte.

 

Prèviament a aquesta activitat formativa, es va dur a terme a l’Epicentre de Tremp la conferència “El perdó, una habilitat social”, oberta a la població a la qual hi van assistir unes 125 persones.

Aquest projecte es realitza amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec, l’IDAPA i l’Institut Català de les dones.

Daniel Lumera

Daniel Lumera és l’impulsor de la Fundació My Life Desing, una organització internacional que té com a missió promoure un estil de vida basat en la consciència, mitjançant experiències i instruments que permeten el desenvolupament d’habilitats socials, així com la millora del benestar i la qualitat de vida.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.