27Juliol2024

L’Epicentre de Tremp projecta un film sobre una expedició a l’Àrtic rus

Una trentena d’assistents han pogut gaudir a l’Epicentre de Tremp de l’audiovisual “Territoris inexplorats, gel i nòmades a l’Àrtic rus”, en el marc de la 10a edició del Ral·li 12h Escalada de Terradets, que es celebra aquest cap de setmana al Pallars Jussà.
L’acte ha comptat amb la participació de dos dels protagonistes, Rafa Vadillo i Ramón Dies, que han explicat els reptes i les anècdotes de l’expedició a una zona de l’Àrtic Rus, fins al moment inaccessible per als estrangers. El resultat d’aquesta aventura , ha estat un film que mostra l'exploració i escalada de cascades de gel i la visita i convivència amb els pastors nòmades de rens de l'ètnia Nenet, l'ètnia majoritària d’aquest territori.

Antoni Flores, vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha agraït l’assistència dels participants en el projecte els quals ha comentat “fa un any es va fer aquí la presentació del que era  la futura expedició i avui tenim la sort de gaudir-ne del resultat, l’esforç i el treball realitzat.”

El Ral·li Terradets  consisteix en escalar el màxim de rutes de gran longitud situades a la paret de les Bagasses i els seus voltants durant dotze hores. La competició, que compta cada cop més amb un públic internacional, celebrarà diferents actes en el transcurs del cap de setmana.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.