16abril2024

El Jussà incorpora millores en les deixalleries comarcals

Una inversió de 68.775 € en les diferents actuacions realitzades a la deixalleria de Tremp i a més, s’ha sol·licitat una subvenció que ascendeix a l’import de 26.620 € per millores a la de la Pobla de Segur.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aplicat diverses millores a la deixalleria per a reforçar-ne l’ús, oferir un millor servei als usuaris i optimitzar-ne l’explotació. La deixalleria ubicada a Tremp, ja compta amb l’adquisició de nova maquinària com el rodet compactador per a fusta, que reduirà fins a quatre setmanes el trasllat de residus i incrementarà la vida útil de les instal·lacions. També, s’ha adquirit un programa informàtic que permetrà una administració més òptima dels serveis i varis contenidors per a la millora del procés de gestió de residus.

A més, es preveuen actuacions a la deixalleria de la Pobla de Segur on s’hi contempla l’adequació de la senyalització, la millora de la porta d’entrada i de l’oficina i la modificació de la instal·lació elèctrica.

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, assegura que reforçar aquestes instal·lacions permet oferir millors prestacions d’un servei bàsic per a la ciutadania.

Precisament per a garantir un servei de qualitat s’ha incorporat un operari a la deixalleria de la Pobla de Segur, el qual ja havia estat contractat pel Consell Comarcal amb els programes de la Garantia Juvenil i que degut al fruit del bon resultat, l’Ajuntament de la Pobla de Segur ha decidit garantir-ne la continuïtat.

El Consell  realitza una gestió integral dels residus municipals, per delegació dels 14 municipis que integren la comarca, en dues deixalleries. Aquestes instal·lacions,  estan ubicades una a Tremp que alhora actua com a planta de transferència  de paper i envasos, i una a la Pobla de Segur que es gestiona conjuntament amb l’Ajuntament del municipi. Les diferents actuacions en aquests espais, han estat subvencionades per l’Agència de Residus de Catalunya.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.