30Gener2023

L’economia social en augment al Pallars amb la creació de noves cooperatives

Boumort Indòmit és la marca sorgida de tres empreses de l’Alt Pirineu i Aran que han decidit constituir una cooperativa de serveis per tal de comercialitzar els productes o serveis turístics dels seus socis.
Sota el paraigües d’aquesta marca també es preveu la prestació de serveis ecoturístics, aprofitant els recursos endògens i així garantir un desenvolupament local sostenible que vetlli pel futur del territori.

Aquesta tipologia de turisme contribueix de forma activa a la conservació del patrimoni natural i cultural i inclou a les comunitats locals en la seva planificació, desenvolupament i explotació.

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà,  ha acompanyat en la constitució d’aquesta nova cooperativa i ja són diverses les empreses que als Pallars han optat per l’avenç de l’economia social transformadora com a motor empresarial.

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, explica que el cooperativisme és un model a l’alça i  des del Consell es treballa amb el convenciment de fomentar nous models econòmics que aportin valor i riquesa al teixit empresarial de la comarca.

Dins el marc de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran ja s’han liderat altres projectes com l’Associació Alba, Envall Cooperativa SCCL i l’Escola d’Oficials Forestals SCCL. 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.