12Juny2024

El Pallars Jussà promou la inserció laboral en el sector de la transformació agroalimentària

L’Oficina Jove del Pallars Jussà, juntament amb l’entitat Reintegra, han presentat una formació sobre transformació agroalimentària en què hi participen 15 joves aturats inscrits al programa de Garantia Juvenil.
Aquesta formació s’inclou dins dels programes Singulars 2018 “Arrela’t Pallars Jussà” de Garantia Juvenil que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya, i té com a objectiu que els joves que no treballen ni estudien puguin millorar la seva qualificació personal de cara a trobar feina en un àmbit professional amb projecció de futur a la comarca, cosa que incrementa les possibilitats d’inserció als seus participants.

Durant l’acte de presentació, el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, ha remarcat els bons resultats que aquesta formació ha tingut en edicions anteriors en què un 50% dels i les joves han trobat feina. També ha constatat que el sector agroalimentarti és un dels que avui es troba en major expansió a la comarca.

La formació consta d’un total de 240 hores lectives, en què es tractaran diferents àmbits com la carnisseria, la xarcuteria, les conserves, la pastisseria o l’elaboració de vi, licors, cervesa i oli entre altres productes. En aquesta formació s’hi han implicat diversos/es empresaris/es de la comarca que impartiran directament bona part del curs i acolliran els alumnes en un període de pràctiques de 60 hores.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha liderat diferents projectes de formació i orientació ocupacional per a joves que ni estudien ni treballen. Des de 2016 s’han programat formacions a mida relacionades amb sectors econòmics emergents i  dels 70 joves que hi han participat en les dues primeres edicions el 50% s’han inserit en el món laboral, mentre que un 10% han retornat al sistema educatiu.

A la present edició del programa Singulars “Arrela’t, Pallars Jussà”, hi participen 45 joves que s’han integrat en diferents formacions relacionades amb sectors econòmics estratègics a la comarca com auxiliar d’hostaleria, acompanyament a l’entorn escolar, manteniment d’espais de muntanya i transformació agroalimentària que es presenta avui.

Aquest projecte es duu a terme conjuntament amb entitats del tercer sector presents a la comarca, en el qual s’invertirà un total de 202.000 €, finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.