22Març2023

Jornada de portes obertes a l’Estació d’Esports i Natura del Pirineu

Aquesta tarda, ha tingut lloc la jornada de portes obertes de l’Estació d’Esport i Natura del Pirineu que ha comptat amb la presència del M. H. Sr. Roger Torrent i Ramió, president del Parlament de Catalunya, l’Il·lm. Sr. Lluís Bellera i Juanmartí, alcalde de la Pobla de Segur i l’Il·lm. Sr. Constantí Aranda i Farrero, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà.
L’objectiu d’aquest acte es fonamenta en donar a conèixer les activitats que s’ofereixen des del nou espai de l’Estació remodelat en el marc del projecte Interreg POCTEFA GPS Tourism, essent el Consell Comarcal el seu cap de files.

Els aficionats a l’esport podran trobar una biblioteca amb llibres relacionats amb la pràctica esportiva, veure audiovisuals que ells mateixos han pogut gravar minuts abans, dutxes i fins i tot un taller de bicicletes.

A l’espai interpretatiu es podran viure experiències sensitives que permetran captar l’olor de la flora típica de la comarca i apreciar-ne les varietats més autòctones. A més, es podrà visualitzar com es genera el procés d’energia elèctrica produïda per les centrals hidroelèctriques del Pallars, descobrir una àmplia gama de rutes, descobrir l’àmplia gama de rutes a la comarca tant de senderisme, de BTT com de ciclisme, els llocs de guaita, els espais on practicar esports nàutics i barranquisme.

Finalment, es podran veure audiovisuals d’activitats tradicionals com les falles o els raiers, i altres de caire més esportiu.

L’oficina de turisme de la Pobla de Segur, la primera de la demarcació de Lleida hi trasllada la seva seu, i des d’aquest modern i acollidor espai ampliarà informació de totes aquestes activitats i es donarà una complerta informació de les activitats i propostes que ofereix la comarca.

Segons el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda Farrero: “Amb aquesta actuació s’ofereix un nou equipament per prestar serveis relacionats amb la mobilitat sostenible i es recupera un edifici emblemàtic de la població que establirà sinèrgies amb els nous trens del corredor Lleida - La Pobla de Segur”.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.