16abril2024

El Jussà destina 125.000 euros a potenciar el suport de serveis tècnics als municipis

Una partida de 125.000 euros anuals del seu pressupost destinats a la contractació d’un tècnic de protecció civil, emergències i medi natural; un arquitecte municipal i un enginyer superior.
El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà, va aprovar per unanimitat la primera modificació del pressupost del Consell destinat a potenciar els serveis tècnics de suport als municipis amb un import de 125.000 euros.

En aquesta modificació, s’hi atribueixen aportacions per part dels municipis en funció del tipus de servei requerit , les seves necessitats i altres variables com les dedicacions horàries o el nombre mínim d’habitants, així com el cofinançament de la Diputació de Lleida gràcies al conveni de cooperació i assistència tècnica signat amb el consell.

 

D’acord amb les demandes existents en la comarca, s’incorpora un tècnic en matèria de protecció civil, emergències i medi natural, que ja ha prestat servei en les incidències com esllavissaments i els esfondraments d’estructures locals en municipis com Sarroca de Bellera, Talarn, Conca de Dalt o Sant Esteve de la Sarga. 

 

Per altra banda es destinaran als serveis d’un arquitecte,  que actualment ja exerceix d’arquitecte municipal a Tremp i que assumirà les funcions d’arquitecte municipal a Senterada,  amb l’objectiu de coordinar accions comarcals com la revisió de les normes urbanístiques i ambientals de l’entorn de l’embasament de Sant Antoni.

 

El president del Consell, Constantí Aranda, ha volgut remarcar que necessitem les mesures tècniques necessàries per a la realització d’obres d’emergència com ha estat el cas de l’esllavissada en el camí de Serradell, que afortunadament, s’ha resolt en molts pocs dies gràcies a les actuacions planificades. S’ha de poder garantir i cobrir les necessitats de la població i aquests serveis ho faciliten.

 

Finalment, es preveu una partida per a la contractació d’un enginyer superior  que donarà suport tècnic als municipis i supervisarà la gestió de les depuradores, fins ara administrat per la Generalitat.  Gestió que passarà al Consell mitjançant un conveni aprovat, i que ja compta amb la delegació de competències dels diferents ajuntaments implicats. 

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.