24Octubre2021

Nova campanya per a la millora de la recollida selectiva

El Consell Comarcal del Pallars Jussà durà a terme a partir del mes de gener una nova campanya que permeti millorar a nivell comarcal la recollida selectiva de deixalles i que fomenti, alhora, una millor recollida de la fracció orgànica al municipi de Tremp.

Per a millora de la recollida selectiva es preveu posar a disposició de les escoles de Tremp, la Pobla de Segur i Isona sessions formatives on dos monitors faran una introducció al reciclatge de la fracció orgànica i també treballin aspectes de reforç del reciclatge del plàstic, el vidre i el paper.


A aquestes sessions s’hi afegeix la Diada de la Recollida Selectiva, que es commemorarà el dia 26 de gener a Tremp i el dia 27 a la Pobla de Segur. En aquestes jornades es disposarà d’una carpa on s’oferirà informació referent a la recollida selectiva. També hi haurà instal·lat ‘L’inflable per reciclar saltant’, espai lúdic que esdevé una eina útil per a comunicar aspectes bàsics relatius a la recollida selectiva i en fomenta la participació ciutadana.

 

Per a fomentar la millora de la recollida de fracció orgànica, les accions es desenvoluparan de manera exclusiva a Tremp i consistiran en sessions porta a porta per tal de donar informació directa a la ciutadania. En aquestes sessions es farà una enquesta que ha de permetre conèixer les principals mancances en la gestió particular dels residus, s’entregaran fulletons informatius i s’obsequiarà a les persones participants amb un davantal.

 

 

Finalment aquestes en trobades també es reposaran els cubells de fracció orgànica i s’entregaran una cinquantena de compostadors domèstics que han de facilitar la realització de compostatge casolà.

 

La campanya, que afronta el Consell Comarcal del Pallars Jussà, es realitza en col·laboració amb l’Associació Naturalista Lo Trencalòs i disposa d’un pressupost de 22.000 €.

Compartir contingut
Copyright © 2021 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.