24Octubre2021

"Caminando el Pallars Jussà", la nova guia de senders de la comarca

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha presentat aquest matí la nova guia de senders "Caminando el Pallars Jussà" a Tremp, a la seu d’aquest organisme. La presentació ha estat a càrrec del president de l’ens, Xavier Pont, i del vicepresident i responsible de turisme, Josep Castells.
La guia, escrita per Jordi Tutusaus, conté un recull de disset senders per a conèixer la comarca i la varietat paisatgística que conté, i ha estat editada de manera conjunta per Lectio Ediciones i Garsineu Edicions. Aquesta és, de fet, la versió en castellà de la guia presentada a primers d’estiu en català, i se n’ha fet una tirada de 1500 exemplars. Forma part de la col·lecció Traza, de la qual n’és el quart número.

 

Per a Xavier Pont el fet de fer aquesta edició respon al fet que permet ampliar el ventall de visitants als que es pot fer arribar la informació que hi conté.

Pont ha recordat que la guia de senders forma part de les tasques de senyalització, manteniment i difusió dels camins incloses en el projecte de desenvolupament turístic de la comarca ‘Parc Territorial Collegats-Terradets’, que promou el Consell Comarcal. En aquest sentit, la pretensió del Consell és poder publicar-la més endavant també en anglès.

Josep Castells ha destacat el fet que les tasques de difusió vagin vinculades al compromís de manteniment d’aquestes rutes. També ha indicat que el visitant que camina, i que és a qui es dirigeix aquesta guia, és precisament el sector de client a qui més ben preparat s’està per assumir des del Pallars Jussà i que alhora sol ser també un bon consumidor de turisme rural.

A l’acte de presentació també hi han assistit el conseller comarcal David Riba i Josep Mª Olivé, en tant que representant de Lectio Ediciones.

Compartir contingut
Copyright © 2021 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.