Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

01abril2020

Endesa cedeix l’ús de l’entorn de l’embassament de Terradets per crear-hi un itinerari de natura

Endesa cedeix l’ús de l’entorn de l’embassament de Terradets per crear-hi un itinerari natural

La Companyia ha signat avui un conveni amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Castell de Mur, promotors de l’actuació, per tal de dur a terme la iniciativa.
L’objectiu és compatibilitzar la preservació del patrimoni natural de la comarca.
El nou recorregut, d’uns 4 km, s’emmarca en un projecte més ampli que pretén crear recorreguts en el curs de la Noguera Pallaresa i en el marc del territori Collegats-Terradets.
L’objecte de l’acord és un dels tres àmbits on s’actua i al qual el Consell Comarcal destina 277.626 €, que suposa el 70% del pressupost del projecte global.

Notícia TV3 - Notícia Pirineus TV

Castell de Mur, 4 d’octubre de 2012 .- Endesa, com a propietària dels terrenys que envolten bona part de l’embassament de Terradets, al Pallars Jussà, ha cedit l’ús de l’entorn d’aquest espai per a crear-hi un itinerari natural adreçat a vianants i ciclistes. L’objectiu és fer-ne una atracció turística respectuosa amb el medi natural, fusionant així la preservació amb el desenvolupament del patrimoni mediambiental de la vessant sud de la comarca, al peu de la serra del Montsec considerada Espai d’Interès Natural i inclosa a la Xarxa Natura 2000.
L’ús dels terrenys s’ha autoritzat avui mitjançant la signatura d’un conveni amb els promotors de les obres: el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Castell de Mur, municipi on es crearà l’itinerari batejat com a Pont de Monares-Cellers-Mirador de les Aus. Aquesta iniciativa correspon a la tercera actuació d’un projecte que pretén crear una xarxa de recorreguts naturals al voltant del riu Noguera Pallaresa i en el marc del territori Collegats Terradets.
Així, aquest nou itinerari suposa la continuació d’un traçat ja existent i farà possible passejar des del Mirador de les aus a la Pineda de Cellers fins al Pont de Monares. L’itinerari serà al marge dret de l’embassament, entre l’aigua i la carretera C-13 i al seu pas troba l’hotel Terradets, el poble de Cellers i l’alberg-estació de ferrocarril de Cellers-Llimiana.
Per a fer realitat el projecte caldrà adequar l’espai amb tasques de desbrossament i neteja de la zona, es construiran passeres fixes i s’instal·laran elements de seguretat, mobiliari rústic i cartells informatius, entre d’altres.
Amb la cessió dels terrenys per a poder construir l’itinerari la Companyia vol contribuir a preservar i millorar l’entorn paisatgístic de la comarca, i fa possible una actuació que conjuga la promoció turística i la revalorització d’aquests indrets del Pallars Jussà.

Tremp, 04 d’octubre de 2012

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.