01Juny2023

S'inicien les obres per a la recuperació de les antigues escoles de Pessonada

Comencen les obres per a la recuperació de les antigues escoles de Pessonada que es convertiran en el Centre Boumort, un espai interpretatiu de la natura de la zona. Les obres amb un pressupost de 236.304,15€ van adjudicar-se a l'empresa pallaresa Enric Mitjana Dalmau el passat 5 del setembre i el Sr. German Palacin Fornons, enginyer del Consell Comarcal del Pallars Jussà en serà el director tècnic.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà coordina aquesta acció que s'emmarquen en dins l'operació "Foment del Patrimoni natural d'interès turístic del Pallars Jussà". L’objectiu és construir el nou edifici que acollirà el Centre Boumort, un centre d'interpretació de la natura i d'espais de memòria. L’actuació  està finançada amb fons FEDER del departament de Presidència de la Generalitat i cofinançada per la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Conca de Dalt. 

Es preveu que les obres s’acabin abans de l’hivern i consistiran en la rehabilitació integral de l'edifici que busca convertir-se en la porta d'entrada a la reserva de Boumort i esdevenir l'espai de referència de les 7.934 hectàrees que té al Pallars Jussà. El centre oferirà informació, atenció i guiatge per als seus visitants, activitats lúdiques i d'educació ambiental i comptarà amb un espai expositiu dels principals valors i recursos de l'espai natural. A més, gràcies a la seva localització, és un punt d'observació directa a les cingleres de Pessonada i esdevindrà també un espai cívic per a la seva població. 

El Centre Boumort treballarà conjuntament amb el Museu dels Dinosaures d'Isona, l'Estació de natura i esports del Pirineu i l'Epicentre, el centre de Visitants del Geoparc Orígens i el Museu Hidroelèctric de Capdella convertint-se en part del conjunt de centres de divulgació de la comarca que ofereixen activitats lligades a l'entorn natural i social més pròxim.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.