16abril2024

L’emprenedoria al Pallars Jussà és noticia al portal de la Xarxa Emprèn del Departament d’Empresa i treball

A la comarca del Pallars Jussà destaca una entitat de la Xarxa Emprèn, el Consell Comarcal, que ofereix un ampli ventall de Serveis per Emprendre i realitza múltiples accions per donar a conèixer el seu ecosistema emprenedor. Serveixi d’exemple el Premi Jove emprenedor de la comarca que es realitza des de fa 19 anys, juntament amb l’Oficina Jove. El Pallars Jussà és una comarca, situada al nord-oest de Catalunya, en ple Prepirineu. És una de les més extenses de Catalunya amb 1.290 km2 i 12.944 habitants, el que suposa una densitat de població de 9.8 h/Km2. La comarca té 144 nuclis de població organitzats en 14 municipis. Tremp, la capital, té 5.844 habitants, la Pobla de Segur, 2.984 habitants i Isona i Conca Dellà, 1.019 habitants. La resta de municipis tenen menys de 1.000 habitants, i d’aquests, set tenen menys de 300 habitants.
https://xarxaempren.gencat.cat/ca/actualitat/noticies/intern/serveis-per-emprendre-al-pallars-jussa/

És una comarca on la seva economia es basa en l'explotació ramadera i l'agricultura, tot i que en els darrers anys s'ha desenvolupat un turisme incipient, gràcies al seu patrimoni cultural i espai natural que també atrau cada cop més a nous emprenedors i emprenedores.

Premis Jove Emprenedor/a

Una de les iniciatives que demostra l’esperit emprenedor de la comarca és el Premi Jove Emprenedor/a, de llarga trajectòria, i que està impulsat pel Consell Comarcal juntament amb l’Oficina Jove. Durant les 4 últimes edicions hi ha participat un total de 35 joves amb projectes de noves empreses.

En aquesta última edició, celebrada recentment, hi van participar 10 projectes molt diversos (8 d'ells impulsats per dones): empreses de serveis en digitalització empresarial, tractament de dades i serveis de drons, confecció de roba artesana, cosmètics i joies, obradors de pastisseria, centres d’estètica... Finalment, les tres guanyadores van ser: The Hand Crafted Factory (cosmètica natural), que es va endur un premi de 1.500 €; El cau de l'Art (espai de tallers artesans i artístics), 1.000 € i Dinnasire (confecció de roba amb motius solidaris), 500 €.

Carla Roset, emprenedora The Hand Carfted Factory, empresa nascuda al 2020, comentava a Ràdio Tremp, que “aquí –a la comarca- no ets un número. Et sents important i acompanyat i això et dona molta visibilitat. Això no seria possible sense entitats com el Consell. A més, aquí els costos inicials són més baixos. Muntar el nostre obrador a la Pobla et permet poder-lo mantenir i això, per exemple, no seria possible a Barcelona. Per ser empresària has de picar molta pedra... En el futur m’agradaria que l’empresa fos un referent de cosmètica sòlida, natural i sostenible i no pararé de treballar per arribar al màxim territori possible mantenint l’ètica i els nostres valors”.

Llarga trajectòria

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, entitat de la Xarxa Emprèn, és tot un referent a nivell d'emprenedoria a la zona i impulsa programes com:

Un viver d’Empreses: Centre d’Empreses Innovadores (CEI) Pallars Jussà, que forma part de la Xarxa de CEI’s de la demarcació de Lleida. Compta amb 5 despatxos completament equipats i durant la pandèmia s’han ofert com a espai de teletreball per persones desplaçades al Pallars per les seves empreses situades a fora de la comarca.

Jornades de Networking "Arrelat" de l’Alt Pirineu i Aran que promou una campanya de micromecenatge per finançar projectes emprenedors del territori.

La xarxa de Dones Emprenedores del Pallars Jussà.

A més, aquesta entitat també col·labora estretament amb l’Àrea d’Emprenedoria i Formació (Departament d’Empresa i Treball) com a entitat de la Xarxa Emprèn.

Des de l’any 2017, han atès a 945 persones entre els diferents serveis que presta: orientació, assessorament, formació, seguiment tècnic, assessorament financer, sensibilització a l’emprenedoria i viver d’empreses; la qual cosa ha suposat la creació de 75 empreses.

https://xarxaempren.gencat.cat/ca/actualitat/noticies/intern/serveis-per-emprendre-al-pallars-jussa/

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.