07Desembre2022

El Consell Comarcal del Pallars Jussà aposta pel consum de l'aigua territori Geoparc

L’actuació aposta per consumir el 100% d’aigua de proximitat i alhora promoure el consum sostenible reduint l’ús diari d’envasos de plàstic.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha instal•lat màquines dispensadores d’aigua en quatre dels seus centres de treball, per tal de posar en valor un dels principals recursos naturals: l’aigua de qualitat del territori declarat Geoparc Mundial de la UNESCO.

L’actuació permetrà que els 3374 litres d’aigua que el Consell consumia en ampolles de plàstic, es substitueixin pel consum directe a través d’aquestes màquines que estan connectades a la xarxa d’aigua pública, com ja feien els que directament omplien de l’aixeta.

Aquesta iniciativa suposarà a més, una reducció del 40% dels costos, fent-ho de manera més sostenible al deixar de consumir 18kg de plàstic de les ampolles que s’usaven, contribuint així a la reducció de la petjada de carboni i apostant per un canvi integral dels diferents hàbits de consum.

Per aquest motiu i amb la intenció de facilitar-ne el consum, aquest Nadal s’ha facilitat una ampolla tèrmica a cadascuna de les persones treballadores així com als consellers i conselleres, segons comenta Josep Maria Mullol, president del Consell, que ha afegit “hem de valorar els recursos hídrics que tenim a l’abast i replantejar l’ús que en fem”.

L’acció també contempla altres iniciatives com proporcionar ampolles de vidre i vasos reutilitzables a les diferents sales de reunions i treball comunitari del Consell. A més, es farà extensiva a la resta de membres de l’associació Geoparc Orígens , atès que aquest vincula els valors geològics amb la riquesa del patrimoni natural i cultural, amb objectius d’educació i desenvolupament sostenible en benef¬ici de la població local.

Compartir contingut
Copyright © 2022 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.