01Juny2023

Ajuts per contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID19 en el lloguer de l'habitatge habitual

 

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria per a la concessió dels ajuts amb la finalitat de resoldre els problemes transitoris de pagament parcial o total del lloguer a causa de l’impacte econòmic i social del COVID-19.

 

Termini de Presentació
El termini de presentació de sol•licituds és del 19 de maig fins al 30 de setembre de 2020.

Finalitat de l’ajut
Ajuts al pagament total o parcial de la renda de lloguer.
Ajuts a la cancel•lació total o parcial dels microcrèdits.

Qui la pot demanar
S’hi podran acollir aquelles persones amb residència legal a Catalunya que siguin titulars d’un contracte de lloguer del domicili en el qual resideixin habitualment i que la persona titular del contracte o qualsevol dels membres de la unitat de convivència s’hagin vist afectades per una situació de vulnerabilitat econòmica i social sobrevinguda a conseqüència del COVID19.

Requisits
- Tenir residència legal a Catalunya.
- Haver passat a estar en situació d’atur.
- Està en un Expedient temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO)
- Hagi vist reduïda la jornada laboral per motius de cures, en cas de ser empresari
- Altres circumstàncies similars que suposin una pèrdua d’ingressos.
- Els ingressos dels membres de la unitat familiar, en el mes anterior a la sol•licitud de l’ajut, no poden ser superiors a 1.613’52€ (els màxims s’amplien si hi ha algun membre amb discapacitat).
- La renda de lloguer, més les despeses i subministraments bàsics de l’habitatge (llum, gas, gasoil per la calefacció, aigua, telefonia i quota de la comunitat) han de ser superiors o igual al 35% dels ingressos nets de la unitat familiar.
- Acreditar el pagament de la renda de lloguer dels mesos de gener, febrer i març de 2020.
- Tots els membres de la unitat familiar han de complir amb les obligacions tributàries amb l’Estat, la Seguretat Social i la Generalitat de Catalunya.
- L’import de la renda de lloguer sigui com a màxim de 900€.

Documentació
Us podeu descarregar la documentació a http://agenciahabitatge.gencat.cat

Import de l’ajut
L’ajut es pot concedir per un import màxim de 6 mesos de la renda de lloguer, dels mesos d’abril a setembre de l’any 2020.

Com es pot tramitar
Telemàticament la web de la Generalitat de Catalunya http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/22066_Ajuts_lloguer_Covid?category=74aba454-a82c-11e3-a972-000c29052e2c

Per tramitar necessiteu tenir una identificació electrònica (idCAT Mòbil, idCAT Certificat, DNI electrònic) podeu consultar aquí com tramitar identificació idCAT mòbil.

Per a més Informació truqueu al telèfon del Consell Comarcal 973 650 187 i a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.