01Juny2023

Els serveis socials del Jussà intensifiquen les atencions per prevenir situacions de risc

 

Majoritàriament les atencions es fan via telefònica i es reserven les visites presencials per casos urgents.

L’equip de Serveis Socials del Pallars Jussà han incrementat en un 44% el nombre d’atencions a persones vulnerables durant aquests dos mesos de confinament respecte els dos mesos anteriors, unes atencions que tenen com a objectiu prevenir circumstàncies que puguin derivar en situacions de risc. Donat que les visites domiciliàries s’han limitat als casos més urgents, s’han sistematitzat les trucades de seguiment als usuaris per tal que se sentin acompanyats i atesos en tot moment evitant la sensació d’aïllament que pot produir una situació de confinament perllongat a persones grans o dependents.

En aquest sentit, el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha explicat que l’àrea de serveis socials del consell ha mirat de treballar amb anticipació per evitar que es produïssin situacions de solitud i desemparament.

La crisi de la Covid19 al Pallars Jussà també ha comportar la reactivació d’un gran nombre d’expedients de persones o famílies, que ens els darrers temps no havien necessitat el suport dels serveis socials i que durant aquests mesos, a causa de la precarietat laboral, han tornat a sol•licitar serveis com aliments, ajuts al lloguer o de pobresa energètica, entre altres. Així s’ha passat a gairebé duplicar el nombre d’expedients que s’han hagut d’atendre. En el cas del banc d’aliments, per exemple, s’ha incrementat en més d’un 45% el nombre de famílies que fan us d’aquest servei a la comarca. Malgrat aquest creixement, la distribució d’aliments ha funcionat amb normalitat i amb l’abastiment habitual.

Els Serveis socials han fet diversos ajustaments al seu funcionament per tal de prestar la totalitat del seus serveis alhora que s’ha activat també el telèfon 629.441.318, per atendre urgències de caràcter social que funciona cada dia de la setmana entre les 9 i les 21h. També s’ha posat en marxa un servei de suport psicològic per atendre a aquelles persones que hagin de resoldre diferents necessitats emocionals i afectives provocades pel covid-19.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.