05Juny2023

El Consell del Jussà inverteix en estalvi energètic i espais d’atenció social

Instal·ladors locals treballen en l’adequació de diferents equipaments

El Consell Comarcal del Pallars Jussà aprofita aquestes setmanes de confinament per avançar en la millora dels equipaments i l’adequació de nous espais. D’una banda, s’han realitzat diferents accions per millorar l’eficiència energètica dels edificis com la instal·lació de llums led la seu central del Consell Comarcal. Aquesta actuació, que l’estan portant a terme instal·ladors locals, suposarà una inversió de 50.933,13€ i està cofinançada per l’idea IDAE (dins del programa per a projectes singulars que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni en el marc del Programa Operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020), la Diputació de Lleida i el propi Consell Comarcal.

Paral·lelament s’està acabant d’adequació d’un l’espai d’atenció a les persones situat a l’antiga seu del consell comarcal, al carrer Pau Casals on s’hi està col·locant el mobiliari i la telefonia, entre altres elements. Es tracta d’un espai de 150m2 que podria posar-se en funcionament el proper estiu, sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeti. Aquesta remodelació part d’un seguit d’actuacions finançades íntegrament amb un ajut de 60.000€ de la Diputació de Lleida, que inclou també la reforma d’altres espais vinculats als Serveis Socials com el club social a Vilamitjana, gestionat per l’associació Alba o el CDIAP gestionat directament pel Consell Comarcal, tots dos ja en funcionament.

Per la seva banda, la junta permanent del Consell Comarcal, acorda mantenir de moment el funcionament actual dels diferents serveis que presta l’entitat, així continuen treballant de forma presencial serveis com el de recollida de residus, amb les adaptacions pertinents de seguretat, així com els treballadors de reforç al manteniment dels municipis. També la deixalleria comarcal, reoberta fa unes setmanes, es manté activa tres dies a la setmana.

D’altra banda, l’equip dels serveis socials fan actuacions presencials amb caràcter d’urgència o en casos considerat prioritaris, alhora que presten el servei de repartiment d’aliments també de forma presencial, mentre que la resta de les tasques les duen a terme mitjançant el teletreball i l’atenció i seguiment telefònic.

La resta de serveis que presta el Consell Comarcal també es gestionen mitjançant teletreball, alhora que els telèfons habituals d’atenció es mantenen actius, derivats a mòbils on s’atén qualsevol consulta o tràmit.

Precisament aquestes darreres setmanes s’han incrementat en gran mesura les consultes al servei d’Habitatge relacionades amb les mesures per fer front al pagament dels lloguers així com al servei de Consum per afectacions derivades de la crisi de la Covid-19.

La junta permanent el Consell, formada pel President de l’entitat, els dos vicepresidents i la gerència, es reuneix setmanalment per videoconferència per fer el seguiment del funcionament dels diferents serveis de l’entitat.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.