10Juny2023

El Pallars Jussà aposta pel turisme sostenible enfront a la crisi del covid19

El turisme d’observació de la fauna salvatge podria ser una aposta per al futur desenvolupament econòmic del territori un cop superada l’actual estat d’emergència per la crisi sanitària del covid19.

Els territoris com el Pallars Jussà que gaudeixen d’espais naturals amb gran potencial ecoturístic i des del qual fa temps es ve apostant per altres tipologies de turisme sostenible, poden generar un marc d’oportunitats innovadores per a les empreses turístiques del territori al finalitzar l’actual crisi sanitària.

Per tal d’aprofitar aquest potencial i donar suport a l’ocupació vinculada a les activitats del turisme d’observació de la fauna salvatge, el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha executat en els darrers dos anys, dos projectes finançats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques”.

El primer dels projectes es va centrar en la Reserva Nacional de Caça de Boumort, coneguda per activitats com la brama del cérvol i l’observació d’ocells carronyaires, i el següent any es va ampliar el projecte al conjunt del Pallars Jussà on es va explorar la creació d’una marca turística especialitzada en l’àmbit del Prepirineu.

Ambdós projectes han inclòs, entre altres, accions com l’assessorament individualitzat per a empreses i professionals, sessions de formació i interpretació del patrimoni, jornades i anàlisi de productes mitjançant tècniques innovadores, etc.

Alhora, s’ha creat una pàgina web específica per a aquelles persones que tinguin interès en desenvolupar l’activitat laboral en aquest segment turístic, (https://www.pallarsjussa.cat/desenvolupamentpallars/turisme/faunasalvatge) on s’hi destaca una guia pionera al nostre País en l’ execució de productes d’observació de fauna, un catàleg d’oportunitats de finançament i la publicació “Pallars Jussà, territori salvatge”, que descriu els atractius i l’ampli ventall d’activitats per observar i fotografiar fauna salvatge que ofereixen les empreses i guies de la comarca.

Josep Maria Mullol, president del Consell Comarcal, destaca que al Jussà tenim la sort de gaudir d’espectacles faunístics amb atractius i potencial, i per tant, ho hem d’aprofitar alhora de regenerar el teixit turístic comarcal que malauradament en aquests moments, com en la resta del País, travessa per enormes dificultats.

.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.