05Juny2023

Informació sobre les mesures especials en relació a la crisis del COVID-19

Recull de mesures pel COVID19
Enllaç al document de recull de mesures preses pel COVID-19 i les seves afectacions a les entitats de l’Economia Social i Solidària

Fons de Contingència de l’Economia Solidària
Diverses iniciatives de l’Economia Social i Solidària estan valorant la possibilitat d’engegar un Fons de Contingència de l’Economia Solidària, per donar suport financer a les entitats davant la situació econòmica que deixarà la pandèmia. Per tal d’engegar la iniciativa, s’està fent una cerca col·lectiva (mapeig) d’iniciatives socioeconòmiques que des de la intervenció directa estan donant resposta a necessitats concretes que situades en 5 àmbits (sectors):

  1. Alimentació: agroecologia i emergència alimentària
  2. Tèxtil: material sociosanitari
  3. Cures: atenció a l’emergència
  4. Construcció: reparacions domèstiques urgents
  5. Tecnologia: impressió digital / desenvolupament, programació

La idea és detectar tots aquells projectes que des de la pròpia ideosincràcia podrieu donar resposta a alguna d’aquestes necessitats des d’aquests àmbits i saber si podrieu necessitar suport financer per desenvolupar activitats en aquest sentit. No es tracta, per part nostra, d’impulsar grans reconversions productives, ni nous macroprojectes, sinó d’acompanyar i facilitar i recolzar-vos a nivell financer a través d’aquest fons.

És per això que les entitats que us sentiu identificades, si voleu i ho necessiteu, us podeu posar en contacte amb nosaltres tot i que nosaltres també farem detecció a través de trucades.

Productors i comerços del Pallars Jussà

#emquedoacasaimenjolocal     #emquedoacasaicomprolocal

https://www.acapa.cat/2020/04/09/emquedoacasaimenjolocal-2/

Catàleg de lots de productes de proximitat per celebrar la primavera des del balcó:  https://tuit.cat/T27f7

Guia de serveis dels productors i comerços de proximitat de la comarca:  https://tuit.cat/mau9h

Oferta i demanda empresarial per fer front a l’emergència sanitària

L’agència ACCIÓ de la Generalitat ha creat un formulari per tal que empreses i entitats puguin ofertar i demandar bens o serveis per  contribuir a fer front a l’emergència sanitària derivada del Covid-19. Marketplace empresarial Covid-19.

Formació Online: Competències per a la Gestió Cooperativa      (https://www.acapa.cat/event/formacio-online-competencies-per-a-la-gestio-cooperativa-2/)

Dimarts 14 d’abril (15:30 fins 18:30h)– Habilitats personals i directives – Docent: Montse Lamata

Dimarts 21 d’abril (15:30 fins 18:30h – Control de la gestió anual – Docent: Jose Javier Granados

Dimarts 28 d’abril (15:30 fins 18:30h – Eines de gestió: el Reglament de Règim Intern – Docent: Jose Javier Granados

Formacions Aracoop:

https://aracoop.coop/formulari-taller-estatuts-particularitats-a-tenir-en-compte-en-cada-tipus-de-cooperativa-2020

Programa d’orientació a cooperatives per l’emergència COVID-19

Es tracta d’un programa d’orientació a cooperatives a causa del COVID-19, un programa per assessorar les cooperatives en l’àmbit econòmic i laboral a partir de la xarxa de cooperatives expertes federades.

Per a aquelles cooperatives que ho necessitin, la Federació finança fins a 8 hores d’assessorament especialitzat amb la xarxa de cooperatives expertes federades, mitjançant el Programa d’Orientació COVID-19, finançat amb els Fons d’Educació i Promoció Cooperativa.

L’objectiu del nou programa és acompanyar a les cooperatives en la reflexió necessària cap a una correcta presa de decisions (en cap cas finançar els tràmits que se’n puguin derivar) per tal que de forma àgil i ràpida encarin amb garanties la seva operativa a curt termini.

Enllaç al web: https://www.cooperativestreball.coop/cooperativisme/actualitat/covid-19-mesures-especials-d-orientacio-cooperatives

Canal #CoronaZero

La crisi actual és inèdita i l’expansió del Covid-19 ens ha portat a una situació que tindrà greus conseqüències per a múltiples sectors de la població. Com responguem a aquesta crisi serà una mostra de quina societat som capaços de construir.

La Fundació Goteo ha desenvolupat el Canal #CoronaZero, una pàgina web exclusivament dedicada a acollir, difondre i cofinançar iniciatives destinades a millorar les condicions de les persones afectades per la crisi del coronavirus.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.