10Juny2023

La Comissió Permanent del Consell supervisa el seu funcionament i reforça les mesures de protecció

Per contribuir al compliment de les directrius marcades per les autoritats sanitàries de cara a la protecció de les persones i frenar la pandèmia, sense deixar cap servei desatès.

La comissió permanent del Consell Comarcal del Pallars Jussà reforça més les mesures per a la protecció dels seus treballadors/es i a partir d’aquesta setmana fins el 90% de la plantilla estarà confinada a casa, la majoria en règim de teletreball i un petit grup en situació de disponibilitat per reforçar els serveis de carrer.
El 10% restant correspon al servei de recollida de residus que continua prestant el servei si bé en horari reduït i amb torns entre els treballadors/es per tal de mobilitzar el nombre mínim de personal.

La comissió permanent del Consell, formada pel President, els dos vicepresidents i el gerent, va celebrar ahir la seva reunió setmanal per primer cop a través de videoconfencia per fer seguiment de com estan funcionant els diferents serveis que es presta directament o en col·laboració amb els municipis.

 

Un cop avaluat el nombre de trucades i la tipològica de consultes i atencions que s’han produït aquests primers dies de confinament, s’ha cregut que tota latenció es podrà  dur  a  terme  amb  la  mateixa eficàcia  mitjançant el  desviament de  les trucades i la comunicació via electnica, com ja s’ha comprovat que funciona en altres edificis de l’entitat.

 

I per aquest motiu el contingent de personal que es mantenia en l’edifici principal treballant a porta tancada, una persona datenció telefònica, el gerent i dos tècniques de serveis socials, passaran a treballar des de casa també a partir de divendres. Aquest equip de guàrdia de Serveis Socials, que també lintegra una tècnica a La Pobla de Segur atendran les consultes per via telefònica sempre que sigui possible, i amb cita prèvia pel repartiment daliments que aquest dijous es produeix a la Pobla i la setmana vinent a Tremp.

 

El Consell ha anat implementant un confinament esglaonat que ha passat del 35% de la plantilla el dia 13 de març, al 85% el dia 16 de març fins al 90% actual. Aquesta incorporació gradual ha permès al servei dinformàtica anar millorant elsistemes  de  teletreball  qus’estan  utilitzant  i  anar  tancant  les  actuacions presencials pendents.

 

Entre dilmarts i dijous sha distribuït la totalitat de les 260 targes moneder corresponents als nens amb beca-menjador escolar de cacter socioeconòmic. Aquesta tarja ve carregada amb 40 euros per comprar aliments i corresponent als 10 primers dies lectius de confinament i es preveu una recàrrega per part departament deducació de la Generalitat per fer front al perllongament del mateix.

 

El Consell manté doncs tots els dies laborables de 09 a 14h, latenció telefònica en els números habituals dels 5 edificis on presta serveis ( CDIAP, Oficina Jove, Pallarsactiu, Epicentre i seu dels serveis centrals) ara atesos des de casa a través del desviament a telèfons mòbils, i s’hi afegeix des del passat 18 de març el telèfon 629.441.318 per atendre urgències de caràcter social que funciona cada dia de la setmana entre les 9 i les 21h. 

 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.