30Gener2023

Grup internacional d’escolapis visita l’Epicentre en la seva ruta del Camí de Calassanç

Avui han passat per l’epicentre, el centre de visitants del Geoparc un grup d’escolapis internacionals, per trepitjar amb els seus propis peus el camí que va recórrer Josep Calassanç el fundador de les escoles Pies i defensor de l’educació com l’eina més valuosa pel canvi.
Josep Maria Mullol El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà els ha donat la benvinguda i els ha convidat a conèixer aquest espai expositiu sobre el patrimoni cultural i natural de la comarca que cada estiu acull a un grup internacional d’escolapis diferent.
Els 34 escolapis provenen d’una gran varietat de països: Itàlia, Polònia, Àustria, Estats Units, Camerun, Índia, Filipines, Mèxic, Argentina, Colòmbia, Puerto Rico, Filipines, Indonèsia i Vietnam. Els acompanya Aniol Noguera coordinador d’aquest nou “Camí de Calassanç” i coautor del llibre “arrels de l’escola Pia al Pallars Jussà. Josep Calassanç” Una obra que va guanyar la 7a beca de recerca Mossèn Jesús Castell i Serra. La trobada ha permès als assistents conèixer el fons documental de l’arxiu comarcal del Pallars en el que s’ha basat aquest Document. L’obra revisa la biografia de Calassanç en el seu pas pel Pallars (1587-1591) mentre era oficial de Tremp i plebà d’Hortoneda i Claverol.

Amb la visita a l'epicentre el grup s'emporta un tastet de tot el que poden descobrir a la comarca, i acompanyats de la tècnica de comunicació del projecte FEDER "Valorització del patrimoni cultural i natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà" també han rebut una breu explicació de les accions que s'estan duent a terme per millorar i consolidar tot aquest patrimoni excepcional.
La Ruta del camí de Calassanç es va inaugurar l’any passat i compta amb més de 600km que entrellacen els llocs on va viure, estudiar i treballar Josep Calassanç. El recorregut transcorre per les comarques del Segrià, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Noguera, la Segarra, l'Anoia, el Bages i el Moianès.
Segons Noguera “El Camí de Calassanç no és només un projecte geogràfic i turístic. És un projecte que hauria de permetre implicar persones”. Noguera subratlla que l'objectiu no és arribar a un punt concret del mapa sinó “conèixer la terra i conèixer-se a un mateix” .

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.