30Gener2023

El President del Consell a la XXVII trobada de la Terreta a Sapeira

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha assistit a la XXVII trobada de la terreta, en el transcurs de la celebració anual del Dia de la Terreta, on han tingut lloc diverses activitats al llarg del cap de setmana entorn a la difusió i reivindicació del patrimoni de Sapeira.
Entre els actes destacats es va poder visitar la mostra “ Imatges per al record ”, un recorregut per l’evolució històrica i cultural del municipi, exposada al celler de la històrica Casa Sullà.

També es va presentar el llibre “Els Sullà, senyors de Sapeira”  a càrrec dels historiadors Sisco Amorós i Pau Castell així com la història del Castell de Sapeira que data del s.XVI  i la visualització d’una recreació  del mateix en 3D.

Durant la  tarda va ser el torn de les activitats de caire cultural i de lleure  com una exhibició dels Miquelets del Pallars, el campionat de botifarra i el sopar de germanor per finalitzar la celebració.

Josep Maria Mullol, president del Consell Comarcal, ha comentat que aquesta jornada suposa una mostra més del ric patrimoni del que gaudir a la comarca, i ha afegit que , és necessari posar-lo en valor i transmetre el coneixement i la història que amaga el Jussà.  

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.