30Gener2023

La directora General de Comerç presenta el projecte APEU per a la millora de zones comercials

Els representants del comerç dels diferents municipis del Pallars Jussà així com dels ajuntaments veuen en el projecte APEUs una oportunitat per a millorar els eixos comercials de la comarca

La directora General de Comerç, Muntsa Vilalta, ha presentat al sector comercial del Pallars Jussà l’avantprojecte de Llei que regularà els APEUs, un nou model d’organització i finançament de renovació urbana, que té com a objectiu facilitar la modernització i promoció de determinades zones urbanes destinades al comerç.

Les associacions de comerç de la comarca han valorat molt positivament aquest projecte, que acabarà de tramitar-se al 2020 aproximadament, com una eina per millorar els eixos comercials que actualment estan pendent part del seu potencial econòmic. El representants del comerç han posat de manifest la necessitat de treballar un projecte que sigui de consens dins el sector per tal d’implementar en un futur un projecte APEUs.

Aquest hauria d’incloure actuacions adreçades a millorar la qualitat de l’entorn urbà on es troben els seus negocis i fer-los més atractius i així atreure nou públic. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha explicat que “la comarca necessita projectes que permetin la supervivència del sector comercial com a eix vertebrador de l’economia de la zona”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Tremp, M. Pilar Cases, ha manifestat l’interès del seu municipi per la promoció del sector del comerç i ha explicat que des de Tremp s’està treballant una iniciativa per tornar a obrir els nombrosos locals comercials que actualment tenen la persiana abaixada.

Tal com ha explicat la directora general, els APEUs permetran treballar a llarg termini àmbits tant diversos com la promoció dels eixos comercials, la revitalització d’aquests espais, la millora de la seguretat, entre altres, amb l’objectiu de consolidar el model de ciutat compacta, cohesionada i mediambientalment eficient així com incrementar la competitivitat de les empreses, i afavorir la creació d’ocupació.

 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.