22Març2023

Les xerrades de l'Epicentre

El cicle de xerrades de l’epicentre és una iniciativa per donar a conèixer aquest equipament públic i alhora incentivar la participació ciutadana en temes clau per al Pallars Jussà, es va iniciar el novembre de l’any passat i amb una trobada mensual es pretén generar debat sobre temes que afecten directa o indirectament a tots els pallaresos. Al mateix temps s’ofereix la possibilitat als assistents de visionar gratuïtament l’audiovisual en 3D “Una finestra al Pallars” que explica els principals atractius turístics de la comarca i apropa el vast patrimoni cultural i natural als visitants de l’epicentre, centre de visitants del Geoparc.

Fins ara s’ha parlat del canvi climàtic, l’emprenedoria, el turisme esportiu i l’espoli del patrimoni amb un èxit creixent en les convocatòries. Tots els temes que s’han tractat en clau distesa amb ponents que faciliten el debat amb el públic assistent. Amb aquest cicle s’aprofita per donar a conèixer també les accions que s’estan realitzant al nostre territori dins l’operació “Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la Dinamització Turística del Pallars Jussà”, cofinançades al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Lleida. Ja s’han finalitzat 2 de les accions: l’actualització tecnològica de les càmeres de la serra de Sant Gervàs per a l'observació de fauna i la creació de la xarxa de senders interpretatius del patrimoni megalític de Senterada, s’està gestionant la contractació de l’empresa que realitzarà la senyalització de la xarxa de senders del Geoparc i treballant en el projecte per la implantació d'un sender natural i d'interpretació patrimonial a les Adoberies de la Font-Vella de Tremp, Així com amb la remodelació del museu paleontològic d'Isona i Conca Dellà. La cinquena Xerrada és el divendres 1 de març i es parlarà de la gestió dels espais protegits i a finals de mes la cita tractarà el tema del turisme. Cada mes teniu una oportunitat per conèixer una mica més l’epicentre i debatre sobre el què passa al Pallars.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.