22Març2023

El Jussà reuneix el sector d’empresa i comerç en la 10a Trobada Empresarial

La 10a Trobada d’empresa i comerç del Pallars Jussà i el 16è Premi Jove Emprenedor/a, organitzada pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, Pallars Actiu amb la col·laboració de les delegacions locals de la Cambra de Comerç, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i les agrupacions d’empresaris i comerciants de la comarca s’ha celebrat aquesta nit en una edició que ha apostat per un format innovador i dedicat al sector del comerç local de la comarca.
Entre altres accions, s’ha presentat un vídeo de promoció del petit comerç de la comarca que les entitats podran utilitzar en les seves campanyes de difusió. L’audiovisual posa en valor el tracte directe i personal, convertint la compra en una experiència gratificant per al consumidor. Per aquest anunci s’ha comptat amb la col·laboració desinteressada de comerciants i veïns de la comarca que han posat tot el seu talent per construir una història divertida i alhora profunda. Aquest vídeo ha comptat amb finançament del Fons FEDER, així com de la Diputació de Lleida gràcies a l’operació “Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la Dinamització Turística del Pallars Jussà”, dins el Programa Operatiu d’Inversió en Creixement i Ocupació, que fomenta el patrimoni natural i cultural dels territoris.

L’acte ha començat amb el seminari “El futur del comerç al Pallars: Seguim endavant!”, a càrrec de Jordi Bacaria,  on s’ha exposat des d’un punt de vista analític i positivista la realitat socio-econòmica de la comarca  així com noves tendències de compra. També s’han presentat casos d’èxit i posteriorment, ha tingut lloc una taula rodona amb les entitats i representants del sector de comerciants.

Constantí Aranda, president del Consell Comarcal,  ha posat de manifest que  “tenim un comerç local competitiu i amb oportunitats, també hi ha molts reptes, un d’ells és posar-lo més en valor,  donar-li veu i  apostar-hi fort” i ,  ha afegit que “la nostra comarca disposa d’actius i oportunitats que cal aprofitar”.

D’altra banda, s’ha atorgat per 16è any consecutiu el premi al millor projecte jove emprenedor/a. Per primer cop els dotze participants  al concurs  han hagut d’exposar  al públic assistent les singularitats que fan que els seus projectes es considerin innovadors i beneficiosos per al territori.

Enguany el guardó ha estat per una explotació dedicada al conreu de festucs del jove Josep Miró Grioles.  El jurat ha valorat en aquest projecte el canvi que suposen els nous conreus agrícoles en el desenvolupament d’aquest sector a la comarca.

Aquesta trobada, pretén ser un impuls de l’economia pallaresa i al mateix temps l’altaveu d’avenços en els diferents sectors econòmics.

 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.