22Març2023

Adquisició de maquinària per optimitzar els residus i incrementar la vida útil a la deixalleria

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha adquirit un rodet compactador per a la deixalleria comarcal per un import de 31.944 euros finançats per l’Agència de Residus de Catalunya, que reduirà fins a quatre setmanes el trasllat dels residus, aconseguint optimitzar els recursos i incrementant la vida útil de les instal·lacions.
Aquesta màquina, que permetrà la millora de la gestió de la deixalleria comarcal de Tremp, s’utilitza per compactar la fracció de fusta i així, minimitzar-ne el volum i reduir les despeses de trasllat fins al gestor autoritzat.

El President del Consell Constantí Aranda, ha indicat que aquest any  2018 es van recollir fins a 25 tipologies de residus diferents, cosa que fa necessària la compra de maquinària especialitzada que optimitzi els recursos i asseguri el màxim rendiment de les instal·lacions de la deixalleria.

El rodet també  s’emprarà  amb altres fraccions com la ferralla, el plàstic o el rebuig.  En el darrer any s’han recollit  300 tones de voluminosos, 53 tones d’electrodomèstics i 20 tones de vidre pla. Entre els residus especials, hi ha 3 tones de piles, 2’5 tones d’envasos de fitosanitaris, 5 tones d’oli vegetal o 1’5 tones d’oli mineral.

 

De les tres empreses que s’han presentat al concurs públic per la compra de la compactadora, n’ha resultat adjudicatària PALVI, S.L.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.