22Març2023

La formació com a eix principal en el procés d’ inserció laboral

El programa Treball i Formació que es desenvolupa per sisè any, compta amb 22 persones contractades i incrementa considerablement el nombre d’hores de formació transversal com a eix clau de l’edició.

El programa Treball i Formació ha incrementat per primer any el nombre d’hores de formació transversal passant de les 20 hores totals en darreres edicions a les 60 de l’edició d’enguany. Aquest tipus de formació permet als participants diferenciar-se desenvolupant habilitats i aptituds que els capaciten per a dur a terme la seva tasca de forma més eficient.

Concretament,  s’estan impartint dos mòduls amb l’objectiu de proporcionar-los noves oportunitats en l’entorn laboral i potenciar el seu perfil professional. D’una banda,  s’ha dut  a terme  un primer mòdul de  “treball en equip” que els permet desenvolupar un procés d’aprenentatge conjunt i adquirir així altres competències socials. I d’altra, un segon sobre  “treball de la informació numèrica (ACTIC)” on es treballen les competències digitals en l’àmbit de la informació i la comunicació.

El President del Consell, Constantí Aranda, explica que apostar per  l’increment del nombre d’hores de formació aporta valor específic al programa, i els coneixements que s’imparteixen permetran als participants accedir a millors entorns laborals en un futur.

Des de fa sis anys el Consell Comarcal del Pallars Jussà porta a terme el programa Treball i Formació que mitjançant una experiència laboral i una experiència formativa, millora  l'ocupabilitat de les persones amb especials dificultats d'integració en el mercat treball amb particular atenció a aquells amb dèficit de formació, dones, persones en situació d’atur de llarga durada, majors de 45 anys, persones amb discapacitat o en situació d’exclusió social, entre altres.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.