22Març2023

Es presenta al Consell Comarcal del Pallars Jussà un projecte coorperatiu per a la transició energètica

La cooperativa Emelcat SCCL, ha presentat a l’equip de govern del Consell Comarcal del Pallars Jussà el projecte TESAT (Transició Energètica Ambiental i Social al Territori) amb l’objectiu d’acostar l’energia a la població i implicar-la a la transició energètica. Aquest projecte està impulsat per una cooperativa amb seu a Barcelona especialitzada en el món de l’energia i ha estat subvencionat en el marc dels projectes Singulars del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat.
L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran liderat pel Consell Comarcal col·labora amb aquesta transició energètica des de tots els municipis a partir de l’economia social.

El projecte vol activar el territori i la seva gent en la transició energètica a partir de la promoció local en diferent fronts fent anàlisi de viabilitats econòmics i energètics de diferents entorns col·lectius i individuals. La part tecnològica i innovadora del projecte és la incorporació de les instal·lacions amb la última tecnologia al mercat de sistemes de generació i emmagatzematge energètic, per a desenvolupar una figura nova a la normativa energètica europea que són les comunitats locals d'energia, elements que trenquen l'estructura clàssica de la regulació energètica. Aquests estudis situats en diferents punts ens permetrà l'adaptació del nostre programari d'optimització econòmica i energètica i dimensionar les instal·lacions per als diferents escenaris i entorns.

Per altra banda també es vol implicar als privats a fer instal·lacions per després treballar de forma agregada o intercanviar energia, cosa que permet la nova normativa d'autoconsum aprovada  al Reial decret llei 15/2018, de 5 d’octubre, de mesures urgents per a la transició energètica i la protecció dels consumidors.

Finalment es vol activar també als professionals de les diferents zones en el desenvolupament d'aquesta tecnologia.

El President del Consell Comarcal, Constantí Aranda, ha destacat l’aposta del Consell Comarcal per liderar l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i la seva implicació en el canvi de model energètic a partir de l’economia social, aprofitant al màxim els recursos del territori.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.