22Març2023

Promoció dels cellers del Pallars Jussà com a atractius del turisme local

Un nou tríptic editat pel Consell Comarcal, dóna a conèixer els diferents productors/es de vi de la comarca així com d’altres begudes artesanals.

El fulletó inclou els nou cellers que existeixen avui a la comarca del Pallars Jussà, que a més de dedicar-se a produir i comercialitzar el vi, han obert les seves portes i s’han convertit en un atractiu turístic accessible a qualsevol públic i durant qualsevol estació de l’any. El tríptic, a més d’incloure les visites guiades als diferents cellers, també conté les visites que es poden dur a terme a les fàbriques de cervesa C13 i a la de Licors Portet així com a diversos cellers antics privats.

En els darrers anys el Pallars Jussà ha recuperat la tradició vitivinícola que tan pròpia li era en altres temps com ho demostra el fet que encara es conserven molts cellers particulars que s’han convertit en joies de l’arquitectura tradicional. Un sector que havia quedat relegat a la petita producció o a l’elaboració privada després del temps de la fil·loxera, en els darrers anys ha anat repuntant fins al punt de convertir-se en un nou sector econòmic en creixement.

El President del Consell, Constantí Aranda explica que “s’està treballant en nou material divulgatiu destinat  a fomentar el patrimoni natural, cultural  i gastronòmic dels territoris i en la dinamització turística de la comarca”, que recalca, “cada cop té més atractius i experiències per oferir”.

 

Amb aquesta voluntat des del Consell  s’està reeditant un Mapa de Serveis Comarcal i un altre sobre el Senderisme de Camins del Pallars Jussà amb 20.000 unitats cadascun. El fulletó “On Anem”  que conté informació turística de la comarca, porta ja 15.000 exemplars editats en quatre idiomes. També es col·labora amb el díptic del Montsec: “A tocar les estrelles” i  en breu es publicaran 9.000 exemplars d’un nou fulletó sobre el romànic al Pallars Jussà.

 

La reedició d’aquests  mapes i els fulletons del romànic estan cofinançats al 50% pels fons europeus de desenvolupament regional FEDER, 2014-2020, i s’ inclouen en l’operació “Valorització del Patrimoni cultural i natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà”. També compta amb una aportació del 25% de la Diputació de Lleida.

 

Coincidint amb l’edició d’aquest material, s’està treballant en noves propostes que segueixen amb la intenció de promoure el producte local lligat al turisme.

 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.