22Març2023

El Pallars Jussà demana al conseller Buch millores en els equipaments de seguretat

El Jussà demana al conseller d’Interior un conveni de col·laboració per a la incorporació d’un tècnic que reforci els servei de protecció civil així com millores per al personal i equipaments dels bombers voluntaris i professionals de la comarca. També se li han ofert diferents espais que podrien acollir dependències i serveis que es vulguin implantar a la Regió d’Emergències del Pirineu.

Aquest matí al Pallars Jussà s’ha celebrat una reunió entre l’equip de govern del Consell Comarcal del Pallars Jussà  i el  conseller d’Interior Miquel Buch, i posteriorment també amb els alcaldes de la comarca, amb l’objectiu de tractar necessitats i problemàtiques que afecten al territori. 

Durant la sessió s’ha exposat  per part del Consell Comarcal la necessitat d’establir un conveni de col·laboració amb el departament d’Interior, que reforci els serveis de  protecció civil que el Consell presta als diferents municipis de la comarca com la creació  de Plans d’Emergències i Seguretat.

També, s’ha ofert al conseller diferents espais que podrien acollir dependències i serveis que es vulguin implantar a la Regió d’Emergències del Pirineu.

En aquest sentit el president del Consell,  Constantí Aranda, ha comentat que  “veiem rellevant insistir en la necessitat de distribuir els serveis d’emergències en les diferents localitats del Pirineu,  tenint en compte que disposem d’equipaments per assumir-los”.  

Finalment, s’han demanat millorar l’equipament tècnic i incrementar el personal dels parcs de bombers professionals i voluntaris, després que els mateixos professionals hagin manifestat en reiterades ocasions la preocupació entorn aquesta problemàtica.

 

 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.