22Març2023

El Consell Comarcal del Pallars Jussà dona suport a les cooperatives d’economia social

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda i el vicepresident segon, Martí Cardona, han visitat aquest matí les cooperatives Envall, SCCL i Som Biomassa, SCCL dues iniciatives que compten amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, un organisme liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà.
Ambdues cooperatives estàn ubicades a Envall, un petit poble de la Vall Fosca (Pallars Jussà) que va quedar completament deshabitat a finals dels anys 70. Actualment, compta amb 6 habitants tot l’any però 30 anys d’abandó van deixar gairebé totes les cases del poble en runes.

Envall, SCCL és una cooperativa d’habitatge en cessió d’ús i de treball que té l’objectiu de revitalitzar el poble d’ Envall, des del punt de vista poblacional, arquitectònic i socioeconòmic. Es tracta d’un projecte de gran abast que preveu la rehabilitació de fins a 12 cases mitjançant  aportacions de capital de socis/es i el finançament d’entitats de l’economia social.

Som Biomassa, SCCL és una cooperativa de treball associat creada amb la finalitat d’incorporar noves persones implicades amb la rehabilitació d’Envall per tal de millorar la reactivació econòmica, la competitivitat i l’ocupació.

El President ha volgut destacar que l’aposta per part del Consell Comarcal alhora de liderar l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran està donant fruits amb 1091 persones participants, la creació de 3 cooperatives, la inserció laboral de 25 persones i nous serveis a tot el Pirineu.

Un d’ells és el projecte  Cooperativitzem la producció de pellets de fusta de proximitat  que ha rebut un ajut donada la seva singularitat en el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius i projectes Aracoop per la promoció i foment de l’economia social i solidaria a l’Alt Pirineu i Aran.

L’element innovador d’aquest projecte és la fabricació de pèl·lets a partir dels subproductes de la gestió forestal sostenible dels boscos locals, donant valor afegit a les actuacions silvícoles de les comarques de muntanya i contribuint a oferir al mercat local un biomcombustible km0 i respectuós amb el medi ambient.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.