Els consells comarcals dels Pallars participen en unes jornades de turisme sostenible que coorganitzen a França

Els Consells Comarcals del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, participen amb empresaris del sector turístic, en unes jornades a França amb altres actors provinents de diversos territoris en el context del projecte GPS Tourism.

Una delegació de deu empresaris/es dels Pallars, encapçalats pels Presidents dels dos Consells Comarcals, el del Jussà, Constantí Aranda i el del Sobirà Carles Issus, han participat en el seminari “Experiències de mobilitat per un turisme sostenible” celebrat a Tautavel, França, en el que han assistit un centenar d’actors provinents de cinc territoris.

Aquest projecte impulsa actuacions en tots els territoris, mitjançant la creació i difusió de productes turístics i trobades d’intercanvi d’experiències, entre els quals s’hi troben el Parc Natural i Regional dels Pirineus Catalans, la Valle D’Agly, la Valle de Gave, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

En aquest sentit, el projecte suposa una dotació de 2 milions d’euros, dels quals repercuteix un 35% al Pallars Jussà i un 25% al Pallars Sobirà.

 

La pallaresa Núria Martí  de l’agència Pirineu Emoció,   ha estat una de les ponents que han participat en el seminari presentant  les experiències al voltant del tren de la Pobla de Segur i del tren turístic dels llacs en particular.

 

Aquestes actuacions s’emmarquen dins el programa Interreg Poctefa V-A Espanya/ FRANÇA, cofinançat un 65% amb fons europeus FEDER i la resta  a través del pla de foment turístic de la Generalitat de Catalunya i petites aportacions per part dels Consells Comarcals.

Compartir contingut